Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norska kallblod överlägsna på Östersund

Annons
De norska kallbloden var som väntat helt överlägsna de svenska konkurrenterna när kvalen till Kallblodsderbyt kördes på Östersundstravet. Tio av de tolv finalisterna kommer från Norge och de två svenskar som gick vidare slutade sexa i varsitt kval! Jimmi Jonssons Love var en av de två svenskar som lyckades.
Jättefavorit i finalen blir superlöftet H.G.Balder som lekte sig till final via snabba 1,23,6 de sista 500 meterna.
Eftersom han bara startat en gång tidigare i år fick han sträcka ut litet den sista biten sade Vidar Hop. Behövs det så rekordsänker han i finalen.
Lika överlägsen var Wikvinn i det andra kvalet och denne är den ende som överhuvudtaget kan tänkas komma i närheten av H.G.Balder.
Bosse Eklöf visade prov på sin fina körhand då han lotsade kapable men vansklige Timjans Kap till överlägsen seger. Sedan Space Avenue rusat av sig i ledningen (10,8/500) övertog Bosse på sista långsidan och jättefavoriten Hot Salsa var helt utan chans.
-Man får sitta som på nålar hela vägen och jag känner mig inte säker förrän vi är i mål sade en nöjd Bosse. Annars kan han bli riktigt bra framöver.
Timjans Kap tränas av Thomas Lönn. Thomas avslutade själv V5-an med att vinna lätt med Com Orsa.Från kön följde Thomas med när det anfölls och över upploppet avgjorde Com Orsa lätt.
Kenth Åkerlund slank ut från rygg ledaren 500 meter från mål med Ivana Frontline och denna avslutade sedan vasst till överlägsen seger.

Mer läsning

Annons