Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norska stjärnan: Vi har ett psykologiskt övertag på Sverige

Själv har hon kondition som en långdistanslöpare. Norges landslag har dessutom något annat viktigt enligt storstjärnan Solveig Gulbrandsen: —  Det ska bli skoj att möta Sverige. Dem har ett psykologiskt övertag på, säger hon inför EM-semifinalen.

Annons
Sverige har Hanna Ljungberg och Victoria Svensson. I Norge finns Solveig Gulbrandsen. När det kommer till norska stjärnspelare är hon den främsta.
Sedan landslagsdebuten mot Tyskland 1998 har det blivit 90 landskamper och 25 mål för henne. Och i rollen som offensiv mittfältare är hon den som ska vara med och sänka Sverige och ta Norge till söndagens EM-final.
 Jag har länge drömt om att få möta Sverige i EM. Varje gång vi har spelat mot Tyskland eller till exempel USA så har det varit otroligt bra lag vi mött. Sverige har vi ett övertag på, säger hon i en intervju med tidningen Verdens Gang.
 Hon är en väldigt bra avslutare och en av våra nyckelspelare. Väldigt ambitiös och hatar att förlora, även på träning. Hon ger precis allting, säger norske tränaren Bjarne Berntsen till Uefa:s officiella hemsida.
Nu är hon också fysiskt starkare än tidigare, beviset kom strax före EM. I ett test för att undersöka syreupptagningen så uppnådde Gulbrandsen siffran 66.
 Kvinnliga långdistanslöpare brukar ligga omkring 70. Ingen i fotbollslandslaget har uppnått Gulbrandsens kapacitet, säger Kolbotns fysioterapeut Merethe Lia Johansen till Dagbladet.
 Merethes konditionsprogram är guld värt, säger Solbrandsen själv.
Om det räcker till EM-guld återstår att se.

Mer läsning

Annons