Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Notiser från friidrotts-VM

Annons
VÄDJAN FRÅN HÖGSTA ORT. Efter flera uppmärksammade nationsbyten de senaste åren riktade Kenyas president Mwai Kibaki nyligen en vädjan till landets elitlöpare:
 Sätt fosterlandskärleken framför allt. Låt oss motstå frestelsen att byta nationalitet av ekonomiska skäl, sade Kibaki direkt till den kenyanska truppen inför avresan till Helsingfors.
På senare år har ett 40-tal kenyaner skaffat nya pass och i en del fall också nya namn. Mest känd är Stephen Cherono som numera tävlar för Qatar under namnet Saif Saaeed Shaheen.
Han är också mannen alla kenyaner så hett vill besegra på 3 000 m hinder i VM. (TT-AFP).

OS-MÄSTARINNAN KOM INTE. Francoise Mbango Etone, Kameruns första olympiska mästarinna i friidrott någonsin, kom inte till start när damernas trestegskval inleddes på lördagsmorgonen. 29-åringen, två gånger VM-silvermedaljör har varit ur form en längre tid. (TT-AFP)

GODINA UTSLAGEN. Trefaldige världsmästaren i kula, amerikanen John Godina, försvann redan i kvalet. Godinas sommar har präglats av skador och i kvalet nådde han inte längre än en bästastöt på 19,54. Hans 22,20 i maj står sig dock fortfarande som årets längsta stöt. (TT-Reuters)

LÖNSAM PROTEST. Spanjorskan Carlota Castrejana var bergsäker på att hon satt hela foten på rätt sida, men likväl kom den röda flaggan för övertramp upp. Och när trestegskvalet var över hade Castrejana missat finalen om hon nu inte bestämt sig för att protestera. När juryn studerade bilderna på hoppet kom de till samma slutsats som spanjorskan. Hoppet var korrekt, de 14,20 godkändes och Castrejana hoppar vidare i VM (TT).

Mer läsning

Annons