Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Notiser från friidrotts-VM i Helsingfors

Annons
WISSMAN SIKTAR PÅ SVENSKT REKORD. I Paris för två år sedan nådde han fram till semifinal och i OS förra året tog det stopp i kvartsfinalen. Wissman vet att det behövs full fart från början för att klara sig långt.
 Vi har väldigt många omgångar, det är fyra lopp om man tar sig hela vägen till final. Jag måste ligga på topp för att få en bra bana i nästa omgång.
Den främsta internationella meriten är silvermedaljen på inomhus-VM i Budapest 2004, men några medaljmål har han inte den här gången:
 Min främsta målsättning är att slå mitt svenska rekord. Jag har varit så nära nu, så om väderförhållandena är bra har jag fokus på det. Sedan får vi se, förhoppningsvis kan det ju räcka riktigt långt.
Wissmans personbästa från 2003 är 20,43. I år har han gjort 20,46, som han sprang under galan i Karlstad den 18 juli.
 Då var jag egentligen inte i form och jag var förvånad att det gick så fort. Nu ska det vara ännu bättre och jag ska kunna springa ännu fortare. (TT)

WALLIN RYGGSKADAD INFÖR SPJUTKVAL. Spjutkastaren Gabriel Wallin får göra VM-debut på rätt plats Olympiastadion i Helsingfors.
 Man kastas verkligen in i hetluften, det här är väl spjutkastningens Mekka.
Men svensken lär få svårt att gå vidare till final på grund av en ryggskada han fick i Karlstad den 18 juli.
 Jag har fått en förskjutningen i ländryggen. Det har blivit bättre och bättre de senaste dagarna, men jag har inte kunnat kasta som mycket som jag hade velat.
Kvalgränsen i spjut är satt till 81 meter och Wallins årsbästa är 80,31. (TT)

Mer läsning

Annons