Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Notiser från friidrotts-VM i Helsingfors

Annons
GHARIB FÖRSVARADE SIN MARATONTITEL. Den före detta fotbollsspelaren Jaouad Gharib började inte tävla i löpning förrän han var 22 år. Nu är han 33 år och har två VM-titlar, då Gharib också vann i Paris för två år sedan. Marockanen blev i Helsingfors den andre i VM-historien att försvara sin maratontitel, efter spanjoren Abel Anton som vann 1997 och 1999.
Gharib löpte nu avvaktade i tre mil innan han ryckte ifrån tätgruppen med tolv kilometer kvar. Men det var många grimaser som gjordes innan mållinjen passerades på tiden 2.10.11.
 Det var inte mina ben som blev trötta, men jag hade ont i magen. Maraton är tufft. Jag vill tacka det finländska folket för allt stöd jag fått efter vägen, sade segraren.
Det var dock Christopher Isegue som var den som satte färg på loppet. Tanzaniern var hela tiden med framme i täten, men föll tillbaka i fältet när Gharib gjorde sitt ryck. Isegue fick dock nya krafter och var i mål bara elva sekunder från segern.
Bronset gick till japanen Tsuyoshi Ogata. (TT)

RYSK HÄCKSEGER. Världsrekordhållerskan Julija Petjonkina vann damernas 400 meter häck på utmärkta tiden 52,90, vilket är årsbästa i världen i år och bara 56 hundradelar från hennes eget världsrekord.
Vid sidan av ryskan blev prispallen amerikansk, unga Lashinda Demus (53,27) och veteranen Sandra Glover (53,32) noterade båda personliga rekord. (TT)

Mer läsning

Annons