Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Notiser från kortbane-VM

Annons
MISSAD LAGKAPPSFINAL. Sveriges herrlag missade finalen på 4x200 m fritt på torsdagen. Kvartetten Erik Andersson, Christoffer Wikström, Jonas Persson och Peter Edvardsson orkade bara med 7.14,00 och slutade på nionde plats 1,30 från en finalplats.
 Det är för dåligt. Vi var två sekunder för långsamma på förstasträckan, sade förbundskaptenen Thomas Jansson.
Erik Andersson, som simmade förstasträckan på 1.50,63, har inte alls fått till det i Shanghai och var långt efter i försöken på 100 m fjäril i onsdags också.
Italien tog sitt andra lagkappsguld på två dagar genom att vinna finalen på 6.59,08 över fem sekunder före Australien. Italien vann 4x100 m i onsdags före just Sverige. (TT)

NORSKT PÅ VM-PALLEN. Bröstsimmaren Alexander Dale Oen blev förste norske simmaren på 28 år som tog en VM-medalj. Dale Oen tog brons på 100 m bröst sedan greken Romanos Alyfantis diskats. Den historiske norrmannen var nöjd med medaljen, men inte med tiden.
 Det är klart att det är fantastiskt att ha tagit brons, men jag är inte alls nöjd med tiden. Målet var att simma under 58,99 och förbättra mitt nordiska rekord, sade han till den norska nyhetsbyrån NTB.
Bronstiden blev 59,16, 46 hundradelar efter Richard Brenton, Australien, som tog silver och över sekunden efter överlägsne segraren Oleg Lisogor, Ukraina.
Norge har aldrig tidigare tagit medalj på ett kortbane-VM och bronset var det första i ett sim-VM sedan Lene Jensen tog silver på 100 m fritt i Berlin 1978. (TT)

Mer läsning

Annons