Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Notiser från Riksidrottsmötet

Annons
INGA NYA IDROTTER I RF. Det svenska islandshäst-, kroppskultur- och skateboardförbundet försökte få komma med i Riksidrottsförbundet, men i samtliga fall avslogs deras begäran.
Islandshästförbundet ansågs ligga för nära ridsportförbundet verksamhet, kroppskulturförbundet ansågs inte vara en idrott och skateboardförbundet visade upp brister i organisationen. (TT)

MALMSTEN NY ORDFÖRANDE I RIKSIDROTTSNÄMNDEN. Krister Malmsten, jurist på Svenska fotbollförbundet, valdes till ny ordförande för Riksidrottsnämnden (Rin). Han efterträder Ove Lindh.
Utnämningen var inte helt okontroversiell.
 Det är en olycklig koppling att en anställd i ett stort idrottsförbund får ett sådant här uppdrag, sade till exempel boxningsförbundets ordförande Björn Rosengren.
Till vice ordförande valdes Gustav Lindstedt, rådman vid Södra Roslags tingsrätt och ledamot av Rin sedan 1987. (TT)

NYA LEDAMÖTER I RIKSIDROTTSSTYRELSEN. Helén Wiklund Wårell (vice ordförande i innebandyförbundet), Karin Redelius (styrelseledamot i bandyförbundet) och Leif Larsson (ordförande i skolidrottsförbundet) valdes under RF-stämman i Västerås till nya ledamöter i riksidrottsstyrelsen. I övrigt omvaldes Inger Båvner, Hans Hellquist, Birgitta Ljung och Jerker Löfgren enligt valberedningens förslag. (TT)

Mer läsning

Annons