Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Notiser från Riksidrottsmötet

Annons
INGA ÖVERRASKNINGAR FRÅN REGERINGEN. Idrottsminister Bosse Ringholms öppningstal av Riksidrottsmötet innehåll inga löften om nya pengar för framtiden.
 Jämför man med andra samhällsområden så är idrotten det som har fått den högsta ökningen de senaste åren. Men det innebär inte att vi ska minska statsanslaget, sade han.
Regeringen fördelar, via Handslaget, en miljard kronor under en fyraårsperiod.
 Vi har hunnit bara halva sträckan med idrottsmiljarden, vi ska utvärdera resultaten och ta del av specialförbundens erfarenheter och med hjälp av det ska vi se hur vi ska göra i framtiden.
Det svenska spelmonopolet, eller "den reglerade spelmarknaden" som regeringen och RF väljer att kalla den, bidrar med åtskilliga miljoner till idrotten, en summa som kan bli betydligt mindre om de utländska spelbolagen tillåts bedriva verksamhet i Sverige.
En oro som är obefogad, enligt Ringholm.
 Vi är övertygade om att vi kan ha kvar den reglerade spelmarknaden och vi kommer att värna om den. Jag är glad att det finns ett stort stöd från idrottsrörelsen att behålla den. (TT)

BARA TVÅ SOM GÖR UPP OM ORDFÖRANDEPOSTEN. Nu är det helt klart att antingen Karin Mattsson eller Lars Liljegren blir ordförande i Riksidrottsförbundet.
Möjligheten att en tredje, hittills hemlig, kandidat skulle dyka upp är nu borta, då den formella kandidatnomineringen inte innehöll något annat namn. Ordförandevalet sker på söndag. (TT)

SNART ÖDESDAG FÖR SVENSK OS-ANSÖKAN. Den svenska förhoppningen att få arrangera OS i Östersund 2014 kan få ett tvärt slut redan om en knapp månad. Den 20 juni ska Statskontoret presentera sin samhällsekonomiska analys och deras politiska värdering av OS-ansökan. Är rapporten alltför dyster lär den svenska ansökan inte lämnas in.
 Så kan det bli. Det kommer att kosta fem-sex miljarder för anläggningar och infrasturkturförbättringar. Staten kan få tillföra medel för själva driften, ungefär tio miljarder kronor, säger Stephan Berg, idrottspolitisk chef på RF.
Inga konkurrenter är officiellt anmälda, men det sägs att Pyeongchang, Sydkorea och Salzburg, Österrike, kommer att försöka igen.
Den svenska ansökan ska vara inlämnad senast den 28 juli. (TT)

Mer läsning

Annons