Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Notiser från VM

Annons
GULD I SISTA KASTET. Dubble OS-vinnaren, litauern Virgilius Alekna låg riktigt illa till i diskustävlingen. Alekna var storfavorit till nytt VM-guld, men inför den sista omgången låg han bakom estländaren Gerd Kanter. Då slog Alekna till med 70,17 nytt mästerskapsrekord. Det räckte förstås för att han skulle få kliva upp överst på prispallen ännu en gång. Kanters 68,57 gav silver. Bronset vann tysken Michael Möllenbeck med 65,95.
 Jag försöker alltid vinna med mitt första kast. Estländaren gjorde det svårt för mig och satte mycket press på mig. Men jag har kastat 70 meter eller mer så många gånger, så jag visste att jag kunde göra det igen. Och jag hade den kraft kvar som behövdes, säger Alekna. (TT)

OVÄNTAD VINNARE. Tatjana Lebedeva hade vunnit tre gånger på raken i Golden League och var skyhög favorit till guldet i damernas tresteg. Men hon kom aldrig till start. Skadan från Bislett Games för en dryg vecka sedan slogs upp under kvalet och med en ond hälsena vågade hon inte chansa.
I stället klev Trecia Smith från Jamaica fram och vann med ett hopp på 15,11. En värdig vinnare eftersom längden också var årsbästa. Silvret tog Yargelis Savigne, Kuba och bronset vann Anna Pjatich, Ryssland. (TT)

Mer läsning

Annons