Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Notiser inför världscuppremiären

Annons
SJUKDRABBAT LANDSLAG. Det blir ett rumphugget svenskt herrlag på 15 km fritt när den traditionella världscupen i skidor drar i gång på lördagen. Efter återbuden från Jörgen Brink och Johan Olsson beslutade sig även Mats Larsson för att hoppa över lördagsloppet. Han ersätts av Martin Larsson, Arvika. Tidigare luckor har fyllts av Marcus Hellner, Gellivare, och Rikard Andreasson, IFK Mora. (TT)

BORDE HA GIPSATS. I snart fyra månader har Anna-Karin Strömstedt besvärats av smärtor i vänster underarm. Diagnosen är lätt stressfraktur, men hon har fortsatt tävla. Och på fredagen fick Strömstedt ett nytt besked.
– Jag har fått reda på idag att jag borde ha gipsat armen för länge sedan. Jag kanske gör det nu, med tanke på VM. Efter världscupen i Kuusamo nästa helg är det två veckor tävlingsfritt. (TT)

SJUTTON OCKSÅ, LINA. Klassiska specialisten Lina Andersson har koll på sina lopp.
– En 17:e plats är min bästa placering i skate i världscupen, sade hon inför lördagens millopp i fria stilen för damerna.
Det var fristil även i sprintpremiären i Düsseldorf och då svarade Malmbergettjejen med en fjärdeplats för sin bästa sprintinsats i fristil hittills. Hon blev även tvåa i sprintstafetten med Britta Norgren. Så förhoppningarna om en ny bästaplacering i fristil är stora.
– Men jag är ganska osäker på formen, sade hon. (TT)

BJÖRNDALEN SIKTAR PÅ VM-PLATS. Skidskyttesuveränen Ole Einar Björndalen finns på plats i Gällivare. Han hoppas att ett bra lopp på 15 km fristil ska öppna dörren till VM för honom. Även skid-VM lockar för den snabbe norrmannen, som utklassade allt motstånd i den norska skidpremiären förra helgen.
– Jag är spänd och osäker, säger Björndalen till Verdens Gang.
Han och skidskyttekollegan Lars Berger har inte varit med i skidvärldscupen de senaste åren och måste därför starta först av alla på Dundrets skidstadion på lördagen.
Björndalen hoppas att det inte ska bli ett minus, utan rentav ett plus då det väntas svårvallat före på lördagen.
Landslagskompisen Tore Ruud Hofstad tror det är perfekta förhållanden för Björndalen.
– Jag vill inte säga att han är den största favoriten, men jag tror absolut han har kapacitet att vinna, säger Hofstad till Nettavisen. (TT)

Mer läsning

Annons