Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är tåget satt i rullning

Annons

Har segertåget mot Allsvenskan tuffat igång på allvar nu?

Ja, jag både tror och hoppas det.

Gårdagens 2–0 på tippade toppkonkurrenten Assyriska gav inte bara tre friska poäng och en andraplats i tabellen. Det gav också en tydlig bild av hur det av allt att döma kommer att se ut i många matcher framöver: ett kraftfullt GIF Sundsvall, som fightas, löper och nöter sönder motståndet. Så att båda målen den här gången kom under de sista tio minuterna var troligen ingen tillfällighet...

Passningskvaliteten var visserligen "så där" och ett och annat läge i motståndarboxen kunde väl också varit mer kliniskt, men vadå? Jag väntar så gärna på det goda (i form av mål) och i jakten på den allsvenska återkomsten är också allt vad skönspel heter av underordnad betydelse.

Poängen är nära nog allt och hittills ska vi inte klaga. Två segrar hemma och en oavgjord borta på tre matcher bäddar för en tidig seriefinal mellan etta (Mjällby) och tvåan (Giffarna) på omdiskuterade Strandvallen i Hällevik kommande onsdag.

Cupmatch mot ett i Allsvenskan vacklande Kalmar först, förstås. Men alla internationella drömmar till trots, visst är det väl i första hand serien som gäller?!

Det mesta är alltså frid och fröjd så här långt, men jag har full förståelse för alla röststarka hemmasupportrar som njöt extra mycket över hemmasonen Linus Hallenius vinstgivande inhopp. Med givna eftersnackskommentarer som: "vad var det jag sa – Hallenius måste helt enkelt med från start". Eller: "typiskt och skandal om dom (klubben) slarvar bort en så stor talang".

Där har klubben ett betydligt större problem att hantera den närmaste tiden än att misslyckade mittbacken Sverrir Gardarsson leasas ut under några månader för att där kunna få välbehövlig matchning – och med detta nytt välbehövligt självförtroende.

Jag hoppas bara att Linus inte tjurar ihop och tillsammans med sina rådgivare tar ett (faörhanstat) beslut baserat på speltid – och spelsystemsproblem – efter tre spelade matcher...

Som Linus Hallenius spelade under sitt dryga 26 minuter långa inhopp i går är han en attraktion för publiken och en poänggivande faktor för laget.

Men det var ändå inte den 20-årige anfallarens insats som gjorde mest intryck på mig.

Nej, att se Fredrik Sundfors komma igen efter den olyckliga insatsen i förra bortamatchen och lyckas hålla nollan var både skönt och otroligt viktigt inför framtiden. Att nollan dessutom säkrades via ett tufft och jämfört med Norrköpingsmatchen mycket distinktare försvarsspel är helt klart en stor bidragande orsak till att segertåget börjat få nödvändig fart.

Christian Söderberg gjorde precis vad i alla fall jag väntat mig. En mittbacksinsats utan krusiduller präglat av stort mod.

Det är möjligt att Stefan Ålander snart är tillbaka och att pålitlige hjälpgumman Söderberg får spetsa in sig på andra positioner, men tills dess kommer han att köra på.

Och går han, så kommer han snart igen. Som tåget.

Mer läsning

Annons