Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu avgörs Sundsvall Hockeys framtid

Sundsvall Hockey — elit- eller breddförening?
Sundsvall Hockey — allsvenskt eller i ettan till hösten?
I kväll inleds kvalspelet med hemmamatch mot Piteå.
— Något som enbart känns roligt, hävdar Sundsvallstränaren Sune Bergman.

Annons
Sant är att Sundsvall Hockey står vid ett vägskäl.
Sant är också att Sundsvall Hockey har misslyckats så här långt, både ekonomiskt, organisatoriskt och sportsligt.
Det ekonomiska resultatet pekar på en förlustsiffra runt 400.000 kronor.
Ordföranden Johan Kempas har till valberedeningen meddelat att han hoppar av efter en, som han beskriver det: "hysteriskt jobbig säsong".
Vi har två stora mål just nu: 1) att ta en plats i nästa års nedbantade allsvenska, 2) att klara elitlicensen, och för att klara det sistnämnda behöver vi skrapa ihop 300.000 kronor, säger Johan Kempas.
En plats i den allsvenska kvalserien, tillsammans med grannen Kovlands IF, var inte vad klubblednignen räknade med efter fjolårets succé i Superallsvenskan.
Men Sune Bergman väljer att vända det negativa ryggen.
Man måste ta ställning hur man vill se på situationen och vi har bestämt oss för att tycka det här är roligt och positivt, säger den rutinerade coachen.
Vi har fått en chans att spela oss kvar och vet att vi har kapacitet att göra det. Att Kovland finns med i sammanhanget är också bara positivt, för killarna i den klubben och som stimulans för hockeyn i stort här i distriktet. Men det gäller att vara fokuserad på sin egen insats och till att börja med måste vi försöka få revansch på Piteå, som varit tuffa att möta hela säsongen...
Bland annat vann norrbottningarna sista matchen i fortsättningsserien med 51, medan senaste matchen i Gärde slutade med Sundsvallsseger, 32, efter sudden death.
Inför kvällens möte med Piteå har Sundsvall Hockey för första gången på flera veckor tillgång till samtliga spelare i truppen.
Utom David Striz, som är nyopererad i sitt skadade knä, och Tomas Nänsen, som valde att kliva av i höstas. Men dom två har jag inte räknat med heller...
Annars känns det bra att slippa skador och sjukdomar inför kvalspelet. Det sista uppehållet har gjort gott och det ser ut som om killarna är verkligt sugna på en match nu igen, säger Sune Bergman.
Efter Piteåmatchen i kväll väntar bortamöte med Örebro på fredag för Sundsvall Hockey.
Kovland vilar i kväll och börjar kvalspelet med hemmamatch mot Arboga på fredag.

Mer läsning

Annons