Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nubben: Ingen tvingar bort någon

—Ingen tvingar bort någon, men visst borde vi kunna ta hand om våra unga spelare litet bättre. Samtidigt är det synd att inte samarbetet fungerar optimalt, tycker Kent "Nubben" Norberg, sportchef i Timrå IK.
Detta med anledning av manfallet från Sundsvall Hockey — som skapar oro i hela hockey-Medelpad.

Annons
Nubben håller med i delar av den kritik som framfördes i gårdagens ST-sport, där vi sköt in oss på den många gånger bristfälliga juniorhanteringen.
Men det handlar om pengar och prioritereringar.
Vi är ingen förening som vill profilera oss genom att köpa en massa färdiga toppspelare, utan istället har det varit viktigt att noggrant väga för- och nackdelar med varje nyrekrytering med målet att få spelarna och laget att hela tiden utvecklas.
Därför är det självklart att spelare från distriktet alltid är intressanta, och jag håller med om att Sebastian Lauritzen är en sådan. Men det handlar om pengar och olika val. Det optimala hade kanske varit att "Basse" stannat i Sundsvall ett år till och att vi därigenom kunnat ha honom under nära uppsikt och hos oss på olika läger.
Då hade det handlat om ett samarbete värt namnet.
Något sådant har det varit svårt att idka den senaste säsongen, enligt Kent Norberg.
Låt mig säga så här: vi har stöttat Sundsvall ekonomiskt för att hjälpa till att hålla klubben på den nivå man är, vi har betalat för spelare och vi har funnits med som lockbete för att locka nyförvärv till Sundsvall. Typ: "kör du hårt och spelar bra har du chansen att få komma och träna med Timrå".
Tyvärr har det inte varit lika lätt åt andra hållet, då vi velat få över spelare till oss för visa upp sig och träna några pass ...
Ulf Zetterström, sportsligt ansvarig i Sundsvall Hockey:
Vi har haft ett förhållandevis bra samarbete. Vi måste jobba ihop inom Medelpad, men det är ingen lätt grej då det handlar om identitet och viljan att vara en egen förening.

Mer läsning

Annons