Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny debatt inför RF:s ordförandeval

Annons
Det blir ytterligare en debatt mellan kandidaterna till ordförandeposten i Riksidrottsförbundet (RF) Karin Mattsson och Lars Liljegren. Den ska hållas i Västerås på fredag, där RF-mötet inleds. På söndag väljs en ny ordförande i RF efter Gunnar Larsson.
Det är Svenska friidrottsförbundet som velat få till stånd en debatt mellan kandidaterna eftersom den tidigare debatten enbart var öppen för mediarepresentanter.
 Det ska inte bli någon skjutjärnsdebatt. Syftet är att lyfta fram sakfrågorna, säger friidrottsförbundets generalsekreterare Lennart Karlberg till Svenska Dagbladet.
På onsdagen stod det också klart att simförbundet lägger sina fyra röster på Lars Liljegren. Det är bland annat Liljegrens kamp för idrottsrörelsens självständighet och hans långa erfarenhet som simförbundet grundar sitt val på.
Liljegren har därmed 48 röster så här långt från 21 idrotts- och distriktsförbund. Mattson har fått stöd från 27 idrotts- och distriktsförbund och har 72 röster. Fortfarande återstår 87 röster att fördela på de två kandidaterna. Flera förbund har redan gjort sitt val men väljer att hemlighålla sitt beslut. Många andra inväntar fredagens debatt.

Mer läsning

Annons