Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny seger för Alonso

Mycket talar för att årets formel 1-mästerskap avgjordes på söndagen.
Kimi Räikkönens bil stannade och passerades av Fernando Alonso som tog sin sjätte seger och leder 36 poäng före Räikkönen.

Annons
Årets formel 1-suverän Fernando Alonso tog på söndagen en ny seger när han var först över mållinjen på Hockenheim i Tyskland. Sju deltävlingar återstår och 36 poäng skiljer totalt ner till tvåan Räikkönen.
 Det var en fantastisk dag, perfekt för mig. Jag gjorde mitt perfekta lopp, sade segraren.
Segern blev ganska enkel.
 Jag tyckte andra plats var bra nog men efter att Kimi bröt igen blev det lite odramatiskt med ett sådant glapp ner till de andra, sade Alonso.
Oturen fortsätter alltså för finnen Räikkönen, som kammade noll efter ett hydrauliskt fel i motorn. När bilen stannade ledde han med nästan tio sekunder före Alonso och var på väg mot en nödvändig seger för att ta in poäng på spanjoren.
 Vad säger man? Det är alltid jobbigt att få bryta, men ännu värre när man är i ledningen med ett sådant försprång. Detta var det värsta som kunde hände, det kändes som loppet var mitt, sade Räikkönen.
Och det var inte första gången. I maj gav han också Alonso segern efter däckproblem på sista varvet.
 Det är motorracing men nu borde jag haft min del av otur för den här säsongen, sade 25-åringen.
För Alonso är det tvärtom och Renaultföraren går nu mot sin första totalseger efter Schumacher-eran som varit de senaste åren. Michael Schumacher fick nöja sig med femte plats på hemmaplan efter att ha blivit omkörd på slutet. Tvåa i tävlingen blev Juan Pablo Montoya, Colombia, före Jenson Button, Storbritannien.
Montoya sladdade av på lördagens kval och hade en tuff uppgift.
 Det är lite frustrerande, med tanke på tidskvalen skulle jag ha vunnit loppet. Jag gjorde ett misstag i går men jag hamnade ändå på pallen från 20:e position, sade colombianen.
Nu väntar ett tre veckors uppehåll innan f 1-serien fortsätter i Ungern.

Mer läsning

Annons