Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny seger för Malabar Circle Ås

/

Seger i storlopp i Holland. Ny seger på V75 på Bergsåker i går. Och om en vecka startar Svante Båths Malabar Circle Ås i Milano. – Jag hoppas att han fortfarande har mycket ogjort, säger en helnöjd Båth.

Annons
Tränaren Svante Båth kunde inte hoppats på ett bättre lopp.
Hans stjärna, Malabar Circle tillika en av Bergsåkers hetaste hästar just nu fick en precis så enkel resa som Båth hade hoppats på.
150 000 kronor i förstapris var ett skönt besked.
En storform som håller i sig ett annat.
Det här var så optimalt det kan bli. Jag hade hoppats på att det skulle bli lugnt tempo, och nu blev det precis så. Dessutom fick han köra i rygg så länge, och det passar honom bra, säger Svante Båth när han håller hov i det egna stallet.
Nyby Exet körde i ledning stora delar av loppet men tempot var så lågt att Bergsåkershästen, körd av skåningen Erik Adielsson, kunde vinna utan att förta sig.
Helt perfekt. Det var lite jobbigt mellan 800 och 400 kvar, men sen var det helt suveränt, säger Adielsson.
Något som gladde Båth.
Speciellt med tanke på kommande uppgifter.
Det var viktigt att inte få något jättetufft lopp. Nästa söndag tänkte jag starta honom i Nationernas pris, säger Svante Båth.
En veckas vila. Räcker det?
Ja, men jag håller med om att det är hård matchning. Det hade varit bättre med 14 dagar mellan loppet i Holland, det här och det i Milano. Men å andra sidan håller han formen väldigt bra om han får tävla ofta, säger Båth.
Formmässigt ser det lysande ut...
Ja, Malabar har varit riktigt bra flera lopp i rad. Även om det blev en andraplats på Solvalla var han riktigt bra, och sen kom segern i Holland, och så det här. Det är en otroligt tacksam häst att ha hand om. Jag hoppas att han fortfarande har mycket ogjort.
Hemmapubliken, 5280, hade stora förväntningar i båda Dagens Dubbel-loppen. Men Crown Kemp och Robert Bergh var chanslös i V75-6, finalen i Breeders Crown, där Örjan Kihlströms Triton Sund vann. Och Ulf Ohlssons Hot Tub fick problem i starten i V75-7, silverdivisionen, och kom aldrig riktigt med i loppet.
Ulf Ohlsson försatte därmed chansen att ta årets 200:de seger. Dessutom får han vänta på chansen att ta Hot Tub från klass 3 till gulddivisionen på ett år.

Mer läsning

Annons