Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny seger för Malmö FF

Malmö FF:s roliga vecka fortsätter.
Avancemang i Champions League-kvalet i onsdags och seger över Kalmar FF på bortaplan på lördagen med 2—­0.
—  Jättestarkt av spelarna, säger tränaren Tom Prahl.

Annons
Det tuffa matchandet på slutet verkar, åtminstone inte ännu, ha slitit så hårt på Malmö FF.
Tom Prahl hade stor respekt inför bortamötet med Kalmar, men hans lag tog till slut en rättvis seger utan att behöva plocka fram något storspel.
 Vi provade ett nytt spelsystem inför matchen för att få matchen mot Haifa ur tankarna och bibehålla koncentrationen, och det tycker jag fungerade bra, sade Tom Prahl om den mittfältsdiamant som MFF provade.
I diamanten fick Thomas Olsson en defensiv roll och nyförvärvet Jari Litmanen en offensiv i sin första match från start för MFF.
Litmanen visade dock en del ringrost och fick inte mycket uträttat innan han byttes ut i mitten på andra halvlek. Desto bättre var Olsson som fortsätter att visa form.
Ändå är det tämligen små marginaler som avgör matchen.
Men marginaler som till slut var välförtjänta.
 Första målet i den här matchen blev avgörande för utgången. Vi skapade fler chanser än Malmö men kunde inte få dit bollen. När de gjorde 10 blev det alltför oorganiserad fotboll från vår sida, sade Kalmartränaren Nanne Bergstrand.
Kalmar var det bättre laget i första halvlek utan att skapa några jättechanser och inledde också andra halvlek mycket bra men Malmö kontrade, fick en hörna, och på en retur slog Yksel Osmanovski in 10 via ett Kalmarben.
KFF försökte satsa framåt, bytte in Cesar Santin och Brima Koroma, men lyckades inte få hål på en solid MFF-defensiv som styrdes effektivt av "Haifa-hjälten" Peter Abelsson samt Olof Persson.
Matchen punkterades definitivt i 73:e minuten när Afonso Alves stack fram huvudet och styrde in Yksel Osmanovskis vänsterinlägg.
 Det är klart att det var en viktig seger för att hänga på i toppstriden, men samtidigt måste vi ta flera trepoängare framöver och inte tappa poäng när vi vunnit, menar Tom Prahl.
Kalmar FF har nu fem matcher utan seger och har tappat kontakten med topplagen.

Mer läsning

Annons