Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny storförlust för Sundsvalls Flames

Rekordstora förluster i Superserien, få spelare och tunn ungdomsverksamhet.
Det har gjort Sundsvall Flames till en förening i kris.
— Klubben är inte i bra skick, säger assisterande coachen Gustav Mesaros.

Annons
I går åkte föreningen på ytterligare en förlust i Superserien utklassningssiffrorna 067 mot nykomlingen Göteborg.
Göteborg var helt enkelt bättre och redan från början såg Sundsvall ut som ett slaget lag. Och detta trots att Göteborgsspelarna åkt upp en dag i förväg och valt att övernatta i bussen...
Det innebär att Sundsvall inte tagit en enda seger så här långt i serien, och för ett par omgångar sedan förlorade man också mot fjolårets stryklag Jämtland.
Vi ligger just nu på rekordnivå för insläppta poäng i hela ligan, konstaterar Gustav Mesaros.
Efter matchen samlade han killarna och upplyste dem om att de måste höja träningsnärvaron i fortsättningen.
Nu handlar det om att avsluta säsongen värdigt.
Jag är besviken, både för att det gått sämre än jag trott att det skulle göra och även på hur spelarna skött sig. Jag tycker att vi har förutsättningar i anfallet i alla fall.
Det finns många orsaker till årets svaga inledning. Många tappade spelare från fjolårets slutspelslag, flera skador, nytt spelsystem samt stundtals dålig träningsnärvaro.
Inför gårdagens match hade Sundsvall sex man på skadelistan. I går tillkom en hel drös.
Två vrickade fötter, en fraktur i en tumme samt en ryggskada. Och allvarligast var Mikael Lundéns knäskada. Han fick transporteras till sjukhus där det konstaterades att det förmodligen var ett avslitet korsband.
Framtiden ser just nu inte ljus ut för Sundsvall Flames. Enligt Gustav Mesaros är det primära att få igång en bra ungdomsverksamhet för att få föreningen att överleva.
Vi skulle behöva vara betydligt fler än vi är. Vi har ett U19-lag och jag hoppas att de får en bättre säsong än oss, säger Mesaros.
I gårdagens match fanns det i alla fall ett par ljusglimtar. Unge Tobias Gärd debuterade som running back, vilket han gjorde med bravur. Positivt även att Jonathan Larsson var tillbaka efter axelskada samt att även Lars Söderblom gjorde comeback.
Nu måste vi bita ihop, säger Mesaros.
Sundsvall FlamesGöteborg 067 (048)
Publik: 45.

Mer läsning

Annons