Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya domardirektiv ska ge renare spel

Tuffare domarbedömningar ska gynna lirarna i ishockeyns elitserie. –  Vi ska inte tillåta hakningar, fasthållningar och interference, säger Peter Andersson, domarchef på Svenska ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

Annons
Efter fjolårets test med nolltolerens och NHL:s nya bedömningskriterier har det debatterats flitigt var domarna ska lägga nivån i den svenska elitserien.
Enligt domarbasen Peter Andersson har männen i randigt tillåtet för mycket under de senaste sex-åtta omgångarna. Andersson har därför haft telefonmöten med samtliga elitseriedomare under måndagen.
Hakningar, fasthållningar och interference ska domarna framför allt titta mer på i samband med spelvändningar. \"Detsamma gäller vid fasthållningar längs kortsargen där det inte heller är tillåtet att sätta klubban mellan benen och låsa fast spelaren. Man skall även vara uppmärksamma på interference i samband med tekningar\", skriver Svenska hockeyligan i ett pressmeddelande.
 Vi diskuterade frågan, tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet, redan i oktober och det är jättebra att Peter Andersson agerar. Hockeyligan började driva frågan om att stävja spelförstörande moment redan förra säsongen men vi var nog inte riktigt mogna vid den tidpunkten. Nu känns det mer aktuellt och förhoppningsvis kan vi se framemot en mer anfallsglad och offensiv hockey i elitserien, säger Peter Gudmundson, vd för Svenska Hockeyligan.

Mer läsning

Annons