Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya dopningsanklagelser mot Armstrong

Annons
Sex av cykelstjärnan Lance Armstrongs urinprover från 1999 innehåller spår efter bloddopningsmedlet epo, det skriver den franska sporttidningen L'Equipe på tisdagen. Proverna ska ha tagits på den sjufaldige Tour de France-vinnaren 1999, endast 18 månader efter att amerikanen gjort comeback från sin cancersjukdom. Armstrong har själv hela tiden nekat till anklagelserna. Men nu har turerna fått en ny vändning.
"Armstrongs lögn" står det över hela L'Equipes förstasida. Enligt dokument som tidningen kommit över har frusna urinprov från 1999 nu testats med nya metoder. Sex prover ska ha visat sig innehålla epo.
En talesman för Chatenay-Malabry-laboratoriet, där provresulteten enligt tidningen ska ha kommit i från, menar i ett pressmeddelande att det inte går att fastställa om proverna verkligen har tillhört Armstrong.
"Labbet har ingen möjlighet att se om provresultaten tillhör en idrottsutövare och kan därför inte dra samma slutsats som L'Equipe har publicerat".
Lance Armstrong riskerar inte heller något straff eftersom proverna inte utförts på ett sanktionerat sätt. Däremot riskerar han att smutsa ner bilden av den rena mästaren som han byggt upp med sina imponerande triumfer. Den senaste i årets Tour de France, som också blev hans sista tävling. På sin hemsida fortsätter amerikanen att bedyra sin oskuld:
"Jag har aldrig tagit något förbjudet medel", skriver han.

Mer läsning

Annons