Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyberg mår hyfsat och operationen gick bra

Fredrik Nyberg mådde efter omständigheterna rätt bra dagen efter kraschen i Reiter Alm. – Klart att han är less, men samtidigt vet han att det inte finns så mycket att göra åt det, säger landslagskompisen Niklas Rainer.

Annons
I går fick Fredrik Nyberg besök på sjukhuset i Salzburg av sambon Gabrielle samt delar av landslaget.
 Det verkade okej. Han hade mått som fan under kvällen och natten, men då vi var där var det lite bättre, säger Niklas Rainer.
Det som besvärat Nyberg mest är inte det nyopererade knäet utan den hjärnskakning han ådrog sig i samband med olyckan.
 Han var trött efter narkosen och hjärnskakningen. Men det var ändå rätt bra med honom. Operationen har gått bra och allt ser ljust ut. Läkarens uppfattning är att han ska kunna åka skidor igen när skadan läkt, säger Gabrielle.
På grund av hjärnskakningen måste Fredrik stanna kvar på sjukhuset ytterligare några dagar.
 Han blir kvar tills han kan kliva upp ur sängen och så. De säger att han ska få komma hem någon gång den närmsta veckan, säger Gabrielle.
Om hans karriär säger hon:
 Det är upp till Fredrik själv om han ska sluta eller inte. Han har ju sagt att det här är sista säsongen, men om han bestämmer sig för att sluta så är det inte på grund av knäskadan.
Niklas Rainer:
 Han vet ju själv, ja alla vet, att det kommer ta lång tid innan knäet blir bra. Det är klart att han är less, men samtidigt vet han att det inte finns så mycket att göra åt det.
Av själva kraschen under träningsåket i super-G i fredags minns inte Nyberg mycket.
 Han kommer ihåg att han åkte bra i långsvängen innan, men inte så mycket mer, säger Rainer.
Hur var träningsförhållandena?
 De var faktiskt ganska bra. Det hade snöat lite, men det var ingen fara. Dagen innan regnade det lite, men då åkte vi storslalom och det går ju lite långsammare.
Annons