Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyckelspelarna stannar i "Sundsvall United"

/

En sammanslagning av de två bästa klubbarna. Ett \"Sundsvall United\". Då kan nyckelspelarna tänka om – och stanna i Sundsvall. – Ja, det känns hett, säger landslagsmannen Martin Östholm.

Annons
I går avslöjade ST-Sport att IBK Nordic och IBK Sundsvall går samman.
En storsatsning på innebandyn som på sikt ska räcka till Elitserien.
Nu bekräftar spelarna att det snackas om sammanslagningen.
Och att den gett en nytändning.
Jag blir jätteglad när det snackas om det här. Det är bara positivt för innebandyn i stan. Vi måste göra allt som vi kan för att etablera oss som en innebandystad igen, säger Nordics lagkapten Joel Rahmqvist.
Likadan är reaktionen från Fredrik Öberg, mångårig lagkapten i IBK Sundsvall:
Jag är positiv, det bör hända något för innebandyn. Dessutom är det ett väldigt bra läge att göra det just nu, när det känns som att klubbarna bara konkurrerar ut varandra.
En sammanslagning, och en storsatsning, ser dessutom ut att kunna locka över stjärnan från den återstående lokalkonkurrenten Granlo BK, 17-årige Martin Östholm.
Han som spelar med U19-landslaget trots att han är ett år yngre.
Han som ett tag såg ut att vara förlorad för innebandyn i Medelpad.
Jag vill vara kvar i stan eftersom jag har ett år kvar i skolan. Och en sammanslagning med spel i division I låter väldigt intressant. Det känns faktiskt hett, säger Martin.
Och fortsätter:
Jag har snackat med några killar i Nordic och IBK, men innan jag bestämmer mig får jag väl ta ett snack med styrelsen i Granlo och tränarna i det nya laget.
Mycket talar för att den nya sammanslagningen på seniornivå skapar en helt ny förening, under nytt namn.
Ett \"Sundsvall United\", som skulle ge ett starkt varumärke för innebandyn i Sundsvall.
Jag tror det vore bra med ett nytt namn. Personligen skulle det nog inte göra nåt om laget hette IBK Sundsvall, men för att gräva ner stridsyxan på alla plan skulle nog ett nytt lagnamn vara bra, säger Joel Rahmqvist.
Han berättar att de flesta av spelarna i Nordic ser positivt på en sammanslagning.
Brorsorna är med på det, och killar som Henke Larsson och Mathias Ekman vill också vara med. Till och med farsan har låtit positiv, och det vill inte säga lite det, säger Joel Rahmqvist om pappa Morgan, mångårig Nordicledare.
Men det räcker inte med de bästa spelarna. Det är lika viktigt med kapital och en stark styrelse. På det sättet kan man få spelarna och publiken att komma till laget. Kolla på Malmö och Djurgården i fotboll, och Färjestad och Frölunda i hockeyn. Pengarna betyder mycket, säger han.
Den första grundplåten är lagd.
Spelarna har sagt sitt ja.
Nu lever drömmen om \"Sundsvall United\" på allvar.

Mer läsning

Annons