Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nykomlingar passar inte Blåvitt

Den som gör flest mål vinner matchen. Därför spelade det ingen roll att IFK Göteborg hade bollen mest hela tiden i hemmamötet mot Gefle. För det var Gefle som gjorde enda målet och vann.

Annons
 Det är surt att förlora en sådan här match, muttrade IFK:s tränare Arne Erlandsen efter matchen.
Han syftade framför allt på att hemmalaget hade spelet medan Gefles spelare fick ägna sig åt att jaga, jaga, jaga. Statistiken visar att bollen var i blåvit ägo i 63 procent av matchen.
 Men vi måste göra mål, det är det fotboll går ut på. Effektiviteten saknas, sade Arne Erlandsen, vars lag nu förlorat mot samtliga tre nykomlingar, lagets enda förluster.
En bättre chans än den hemmalaget fick redan i femte minuten får man sällan. Samuel Wowoah, stundtals mycket bra, slet sig loss på sin vänsterkant och slog ett vältajmat inlägg till Stefan Selakovic som inte var lika vältajmad. Han lyckades nicka bollen över från en dryg meters håll.
 Där ska Stefan göra mål, större chans får man inte, sade Erlandsen.
Några minuter senare slog Wowoah ett nytt inlägg men vare sig George Mourad eller Selakovic fick fram foten på bollen.
Efter en dryg kvart fick Gefle en frispark till höger en bit utanför Blåvitts straffområde sedan Daniel Bernhardsson fallit i en närkamp. Samme man knoppade in 10 efter att ha kastat sig förbi markering och kommit först på den lågt slagna frisparken. En kalldusch för hemmalaget som tappade tempo och fantasi. En kombination av att Gefle backade hem och att IFK tryckte på framåt gjorde att spelet förlades på bortalagets planhalva.
 Eftersom ledningsmålet kom så tidigt fick vi börja försvara oss ganska tidigt i matchen. Men det gjorde vi väldigt bra, analyserade Gefles tränare Per Olsson.
Bortalaget tätade till och Blåvitt som spelade tämligen stereotypt hittade inga luckor i försvarsmuren.
 Det blev mycket inlägg men vi klarade av det spelet. Mittbackarna Thomas Hedlund och Magnus Wikström var alltid rätt placerade och kan nog inte spela bättre än vad de gjorde i dag, sade Olsson.
Andra halvlek såg ut som slutet av första. Blåvitt slog inlägg på inlägg men skapade inga vassa chanser. Arne Erlandsen saknade rörlighet bland sina anfallare i straffområdet.
 Det måste komma någon på första stolpen, det mässar vi om hela tiden på träning, suckade han.
Men han hade ingen förklaring på TT:s fråga om varför ingen springer på första.
 Hade det varit så enkelt att de gör som jag säger hade det inte varit några problem.

Mer läsning

Annons