Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt EM-guld till Carolina Klüft

Annons
Det blev guld i längdhopp för Carolina Klüft på U23-EM i Erfurt på söndagseftermiddagen. Klüft hade ett massivt stöd från den tyska publiken vilket inte minst hördes under presentationen. Och hon gjorde ingen av sin fans besvikna, då hon dominerade längdfinalen från första stund och noterade de fem längsta hoppen i tävlingen med 6.79 som det bästa.
 Jag är väldigt nöjd med min tävling. Jag hade flera bra hopp och kände att jag var stabil i hoppningen, sade Klüft, som i år gör sitt sista år som junior.
Klüft, som hade det bästa årsbästat, fick vänta länge innan tävlingen kom igång eftersom längdhoppskvalet ställdes in. Hon inledde de tre första hoppen på 6.65-6.62-6.63 och var nästan två decimeter före tvåan Julija Zinovjeva, Ryssland.
När Klüft sedan spädde på med 6.69 och 6.79 i den fjärde och femte omgången var tävlingen avgjord till publikens stora förtjusning. När hon fick frågan av speakern om hon kunde säga något på tyska, så svarade "Carro" blixtsnabbt "ich libe dich" och drog ner nya jubel från läktarna.
Nu drar Carolina Klüft vidare till Karlstad där hon tävlar på måndag i kula. Hennes svagaste gren i mångkampen.
Men Carolina var inte ensam om att ta en medalj i den svenska truppen under söndagen. Med ett kast på 76.15 blev det överraskande brons för spjutkastaren Magnus Arvidsson. Polacken Igor Janik vann på 77.25 före finländaren Antti Ruuskanen 76.82.
Magnus Arvidssons bronspeng blev den tredje svenska medaljen under mästerskapet.
På lördagen tog Emma Green silver i damernas höjd med 1.92.
Magnus Lohse noterade årsbästa i kula då han stötte 18.86, vilket räckte till en femteplats.

Mer läsning

Annons