Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oavgjort igen för IFK

Fem man på mitten var åtminstone en man för mycket för IFK Sundsvall. Det kunde blivit tillräckligt för Ope. Det blev en poäng — för båda.

Annons
Opes spelfördelare Rebuar Bedri hade stora ytor när IFK:s fyrmanna-mittfält var en spelare för lite för Opes fem. Vilket gav både möjligheter och chanser för gästerna i första halvlek när de blev tre i anfallet med sina offensiva yttrar alldeles för ofta för att det skulle vara hälsosamt för IFK.
Som i tolfte minuten när ett svepande högerinlägg i straffområdet nådde vänstermittfältaren Kristoffer Lundqvist som nickade ner i backen och in vid bortre stolpen. Och det var gott om chanser i första halvlek, även för IFK. I 36:e minuten hade Alejandro Neyra bollen både i stolpen och ribban med hjälp av en Ope-försvarare. Men fyra minuter innan pausvilan nickade Youssef Bel Mekki in 11 på en lång frispark. Ett mål som kostade en skada.
Fick en sträckning på baksidan av låret. Synd, det kändes som att vi kunde fått ett andra mål, sade Youssef som fick utgå 20 minuter in på andra halvlek.
Som mest handlade om lyckat försvarsspel från båda lagen. Chanserna lös med sin frånvaro.
Med facit i hand får vi vara nöjda med en poäng. Sista 20-25 fick vi bara jaga boll, sade IFK:s tränare Kenneth Svensson efter säsongens tredje oavgjorda match.
Bästa IFK:are var Youssef Bel Mekki och mittbacken Johan Berggren. I Ope glänste Rebuar Bedri mest.
IFK Sundsvall Ope 11 (11).
Mål, IFK: Youssef Bel Mekki, Ope: Kristoffer Lundqvist.
Domare: Anders Ydestål, Därsätt.
Publik: 85.

Mer läsning

Annons