Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbostjärna fast för dopning

Ockelbos basketstjärna Cedric Taylor lämnade ett positivt dopningsprov i samband med ligamatchen mot Sallén den 14 december. Han riskerar därmed två års avstängning.
—  Vi fick i ett brev från RF (Riksidrottsförbundet) daterat den 16 mars reda på att A-analysen av hans prov var positivt, säger Ockelbos coach och klubbdirektör Jocke Linder till TT.

Annons
Cedric Taylor åkte hem till USA sedan Ockelbo slagits ut i SM-slutspelets åttondelsfinal mot Akropol och hans kontrakt med Ockelbo har gått ut.
En avstängning får därmed ingen praktisk betydelse för Ockelbo. Men Gästrikelaget har varit hårt drabbat av spelarskandaler på senare tid, framför allt när det gäller amerikaner och tongivande spelare:
Förra säsongen sparkade Ockelbo sin amerikanske stjärna Anthony Q Jones med omedelbar verkan, sedan han för andra gången dömts till dagsböter för rattonykterhet.I november stängde klubben av Samir Rhassane för disciplinbrott.Dagen efter bröt Ockelbo med amerikanske poängmaskinen Anthony Grundy sedan denne slagits med en medspelare i samband med ligamatchen mot Helsingborg. Då fick sportchefen Johan Stark nog och avgick, men han kom senare tillbaka.Efter säsongens sportsliga slut kom nästa skandal. En av lagets toppforwards var i Stockholm på fritiden och sålde knark till en civilpolis på krogen och greps sedan, misstänkt för narkotikabrott.
Och så kom beskedet från RF att Cedric Taylor lämnat ett positivt dopningsprov.

Mer läsning

Annons