Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ödsligt landslag inför Kroatienmatchen

Zlatan är kvar i Turin, Fredrik Ljungberg var sen och hela den ordinarie backlinjen rehabiliteringstränade. Fyra dagar före VM-kvalavgörande mot Kroatien får förbundskapten Lagerbäck knappt ihop ett landslag.

Annons
På tisdagens första landslagsträning inför Kroatien- och Islandmatchen så var både förbundets tekniske chef Lars Richt och den assisterande förbundskaptenen Roland Andersson med i vissa övningar, och först när Christoffer Andersson stressade in på plan 48 minuter försenad så blev det tolv spelare lagom för tvåmål med fem spelare mot fem.
Men det finns ingen anledning till oro, enligt förbundskapten Lars Lagerbäck.
 Det var mest av fysiologiska skäl till att så många vilade i dag. Många har spelat matchen i helgen eller i går och ovanligt många spelare är inblandade i Champions League och Uefacupspel och sådant sliter på kropparna, sade Lagerbäck.
Landslagsläkaren Magnus Forssblad betonade att av de nio spelare som saknades på träningen, så är det bara Zlatan Ibrahimovic som är kvar i Turin tills vidare som är osäker till spel på lördag.

Småskavanker
 Det är bara småskavanker i övrigt. Det finns ingen anledning till oro. Jag pratade med Zlatan i morse och han sade att han fortfarande har ont när han går, men att blödningen har gått ner. Smärtan i sig är ingen fara, utan det kommer att ta några dagar innan vi vet hur det är. Vi tar en dag i taget nu, sade Forssblad.
Lagerbäck igen:
 Vi har en mycket bra dialog med Juventus, och tycker att vi aldrig har haft problem med någon klubb att släppa iväg sina spelare till landslaget.
En av de tappra tolv som tränade tisdagens lätta pass på Casino Stadion Hohe Warte i Wien var Mattias Jonson, som spelade allsvensk match med Djurgården bara ett halvt dygn tidigare.

Bättre att träna
 Jag tycker det är skönt att blåsa ur kroppen lite. Jag är van med det från Djurgården, där kör vi styrka och fotboll dagen efter match. Annars skulle jag bara ligga på hotellrummet och slöa, det är bättre att träna, sade Jonson.
Olof Mellberg, Erik Edman, Teddy Lucic, Alexander Östlund, Daniel Andersson, Johan Elmander och Kim Källström valde i stället att sitta på träningscykeln eller rehabträna på annat sätt.
På onsdagen sker det första riktiga passet och då lär alla utom Zlatan vara med.

Mer läsning

Annons