Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ohlsson ångar på

Annons
Bergsåkers Ulf Ohlsson dominerar travet i mellannorrland vad det gäller segerantalet och i går på sin hemmabana drygade Njurundabon ut ledningen i kuskligan ytterligare .
Uffe bokförde sig för en prydlig trippel och hans första segerdefilering var tillsammans med genomärlige och formtoppade Bobo Zodiac i V5-1. Tomas Kårvalls gunstling, äger själv, brydde sig föga om att han tvingades vandra i ingemansland utanpå ledaren i en sprinteruppgörelse. I stället för att deppa över den normalt så förhatliga "döds"-positionen krigade 7-åringen ner ledaren i sista kurvan och hade även moral nog att svara upp angrepp bakifrån.
Med läckre Alex Broline inramade Ohlsson V5-spelet. Tränare Anders Wallin hade meddelat full form innan loppet och det uttalandet fanns det verkligen fog för. Alf Palema-sonen drog nämligen i stentufft 13,5-tempo hela vägen vilket självklart gav konkurrenterna gummiknän i slutskedet.
Även med hårt betrodde Tiger Power dirigerade Ulf Ohlsson loppet igenom i aftonens nionde drabbning och ekipaget var totalt ohotad i målgången.
I och med denna triss i viktorior ståtar Uffe med trettiofem segrar på Bergsåker under innevarande år. Det är hela tolv före ligatvåan Lasse Lindberg samt tjugo värre än bronsplacerade Robert Bergh.
Ett välkommet tillskott till banans snabbloppsgarde luftades i kvällens kvallopp. Hedersknyffeln Saddle Brook länsade runt i 17-fart och såg helt okay ut på den tidsnoteringen. Sedan är det bara att hoppas att Lasse Wikström kan sätta den elvaårige sköringen i riktigt stridbart skick när han nu ska göra ytterligare en comeback.
Micke Hallberg

Mer läsning

Annons