Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ohlsson dubblade på Östersund

Annons
Eli Sea visade med eftertryck att vårformen finns där som vanligt då hon lekande lätt vann ICA-Handlarnas Sprinterlopp på Östersundstravet med 50.000 kr i första pris. Efter 400 meter var Eli Sea först och via 1,10 sista 500 meterna var hon helt överlägsen och körande Håkan Skoglund var lyrisk efteråt.
-En otroligt fin häst att köra! Det är inte ofta man får köra sådan här kanoner. Dom var snabba innanför men vi sedan vi fick överta var det inga problem. Hon slog av litet på takten mitt på upploppet så jag ryckte tussarna för säkerhets skull.
Nästa uppgift blir Lady Snärts Minneslopp på Solvalla nästa helg.
Ulf Ohlsson har ett fint nyförvärv i kallblodet Elias. Denne var illa ute i en ogiltig start då han galopperade men i loppet var han säker som ett lås. Ulf avancerade tidigt fram till ledande Silversvarten och denne reglerades enkelt.
- En mycket kapabel häst som vi har tränat på vårt sätt sedan vi fick honom i vintras och det fungerar utmärkt. Håller han tävlingsnerverna i styr kan han gå långt.
Ulf dubblade då han även vann med amatörtränade Västerbo Premiär. Denne höll på ett gediget sätt undan sedan Ulf avancerat till täten varvet från mål.
Avancerade på första upploppet gjorde Ulf även med Pimms Goldmine men denne kunde inte ta ner ledande License To Kill.
Här fick Rauno Pöllönens Gallant King ett tungt lopp i spåren men denne höll bra som fyra. Raunos formhäst Bam Victoria fick också göra grovjobbet och fick se sig nerspeedad av skuggande Turbo Tyson. Ledande Amelia Bob gav sig. Zoog Bowl galopperade på frammarsch varvet kvar. Passa denne nästa gång!
Erik Adielsson var dagens gästkusk och Erik vann med Christer Nylanders Mr Mastery. Denne var nära att stanna 800 meter från mål men Erik fick igång honom igen och från fjärde par avgjorde man säkert. Erik ledde inpå upploppet med Svante Båths Shella Gold men skuggande Jens Streamline kunde speeda förbi sista biten. Ett hyggligt facit dock för duktige och generöse Erik som skänkte sitt arvode till Ponnyklubbens ungdomsverksamhet.

Mer läsning

Annons