Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ohlsson trea i landet

Bara Björn Goop och Åke Svanstedt är segerrikare.
Men Bergsåkers Ulf Ohlsson ligger trea i landets kuskliga och före killar som Adielsson, Kontio och Kihlström.

Annons
Onekligen har Ulf Ohlsson fått en kanonstart på 2005. Aldrig tidigare har han varit trea i landets kuskliga och inte heller vunnit så många lopp vid den här tidpunkten på året.
Jag har haft ett jäkla flyt. Samtidigt som jag fått förtroendet bakom lite bättre hästar har jag också lyckats sätta lite oddsare mellan varven, säger Uffe, som före gårdagskvällens tävlingar på Solänget stod bokförd för 52 segrar.
Egentligen är det 53 om man även räknar in en B-loppsvinst. Före i ligan återfinns fjolårets suverän Björn Goop (84 i Sverige) och Åke Svanstedt (63 i Sverige).
Femma eller sexa är nog det bästa jag varit tidigare. Så det här känns förstås väldigt kul.
Uffe vinner inte bara många lopp. Segerprocenten hittills är så bra som 16. Under senaste två veckorna ligger han dock på 25 procent. Detta efter 15 segrar på 60 lopp.
Ohlsson känner också själv att han utvecklats som kusk under de senaste åren.
Framför allt gör jag väl mindre misstag. Sedan är det så att när jag själv är i form verkar det även smitta av sig på de lånehästar jag kör. Det låter kanske konstigt men så tror jag faktiskt att det är.
Stallets stora stjärna är förstås Bellman Töll. En åttaåring som så sent som i lördags vann Gävle Stora Pris. Det var förövrigt Uffes fjärde V75-seger för året (även Vision Broline, Hot Tub och Kipketer Zon).
Jag körde in runt 260 000 i lördags i Gävle. Det är betydligt svårare att få ihop sådana summor då man åker runt på småbanorna i Norrland, fortsätter Uffe, som emellertid är mycket belåten med att prispengarna höjs på Bergsåker.
Det kan bli så att Bellman Töll laddas för Lilla Elitloppet.
Om vi vill så får han säkert vara med. Men rent ekonomiskt är det nog en tveksam affär. Jag och ägarna får ta oss en rejäl funderare, avslutar Uffe.

Kuskligan i Sverige (ej B-lopp eller utlandsstarter, före gårdagens tävlingar): 1) Björn Goop 84, 2) Åke Svanstedt 63, 3) Ulf Ohlsson 52, 4) Erik Adielsson 50, 5) Thomas Uhrberg 49, 5) Örjan Kihlström 49, 7) Jorma Kontio 47, 8) Torbjörn Jansson 41, 9) Jörgen Sjunnesson 37, 10) Stig H Johansson 37.

Mer läsning

Annons