Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olofsson sköt bort medaljen

På lördagen var det en strulande bössa som fick Anna-Carin Olofsson att förlora bronsmedaljen i sprint i skidskytte-VM.
På söndagen var det hennes ojämna skytte som fick henne att tappa bronset i jaktstarten.
Olofsson blev sexa.
—  Det är bra det också, säger hon nöjt efter sin främsta VM-insats.

Annons
Tyskan Uschi Disl fick vänta 15 år på sitt första VM-guld. Det andra kom ett knappt dygn senare. Disl följde upp sprintguldet med ett nytt i jaktstarten.
Hon var 17,9 sekunder före kinesiskan Lui Xianying och 40,6 före ryskan Olga Zajtseva.
Olofsson startade loppet som tia. Efter bara en bom efter tre skjutningar gick hon ut ur skidstadion i Hochfilzen, Österrike, som fyra. Och hon kom in till sista skjutningen som trea.
Men tre missar senare var medaljen borta.
 Det var varken så att jag var nervös för att jag låg så bra till, eller att jag tänkte att jag måste träffa. Jag är bara väldigt ojämn i det stående skyttet är alltid lite osäker i stående, säger hon.

Björndalen vann igen
På sträckan från sista skjutningen till målet gick hon upp på fjärde plats, men blev förbikörd av ryskorna Olga Pyljeva och Anna Bogalij.
 När de gick förbi i sista backen hade jag inte en chans att hänga på. Annars har skidåkningen gått bra i dag, jag hade kanonskidor och jag har plockat placeringar ute i spåret.
Även i herrklassen lyckades sprintvinnaren behålla ledningen in i jaktstartsmålet. Norrmannen Ole Einar Björndalen bommade tre skott men vann ändå med nästan 40 sekunder före ryssen Sergej Tjepikov och 50 sekunder före tysken Sven Fischer.
Carl-Johan Bergman startade som åtta och hade förhoppningar om att avancera. Men den annars så skjutstarke värmlänningen bommade sex skott och slutade elva.
 Skyttet var underkänt. Att bomma tre skott i liggande det får inte hända. Jag har ingen förklaring tyckte jag hade läge, men så blev jag osäker. Det var känslig vind, men jag uppfattade inte det förrän i sista skottet, säger han.
 Att jag sen bommar två gånger i stående är inget att säga om. Då var jag så sliten att jag skakade. Åkningen, som annars är min svaghet, var underbart bra.

Bergman elva
Bergmans mål var en topp-tio-placering.
 En elfte plats är nästan godkänt.
Björn Ferry gick ut som 17:e man och avancerade till 16:e, trots fem missar i skyttet.
 Jag bommade tre skott i första stående. Vinden var svår och man fick ingen rytm i skyttet. Så insatsen är godkänd. Jag åkte jättebra och tog fem stycken på slutet, säger Ferry.
Mattias Nilsson tog in sex placeringar och blev 24:a efter fyra bommar på skjutvallen.
 Jag är nöjd. För det var jädrigt kämpigt. Kroppen kändes inte bra och jag fick verkligen kämpa för att orka sista varvet, säger Nilsson.
Han har haft problem med ryggen, en inflammation i en disk, och fick vila förra veckan.
 Kanske var det det som gjorde det. Jag hoppas att jag kommer igång allt bättre senare i veckan. I morgon ska jag vila och hoppas att det hjälper.

Mer läsning

Annons