Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson lämnar Sundsvall Hockey

Sundsvall Hockey tappar sin lagkapten. Daniel Olsson, 29, blir utlandsproffs. — Det känns som nu eller aldrig, säger lagkaptenen.

Annons
Om beskeden att 83-kedjan med Sebastian Lauritzen, Andreas Lundin och Niklas Zetterström drar till Bofors var tunga, så är det här blytungt.
Mr. Sundsvall Hockey lämnar klubben.
Jag kommer ångra mig om jag inte tar chansen och provar något nytt. Det har varit ett oerhört tufft beslut att ta och jag har våndats de senaste dagarna, säger Olsson.
Han tar beslutet utan att ha klart med ny klubbadress.
Det är för att Sundsvall ska få chansen att gå vidare. Det får ta den tid det tar för mig att hitta rätt klubb.

Comet ett alternativ
Ett alternativ är norska elitserielaget Comet.
Där är det en paketlösning som innehåller en civil karriär som är väldigt intressant. Men jag har inget speciellt land jag vill till. Det ska bara kännas rätt, säger Olsson.
Han har gjort sju A-lagssäsonger i Sundsvall Hockey, med ett tvåårigt uppehåll för elitseriespel med Brynäs 1999-2001.
De senaste åren har han varit De Blås lagkapten och bäste spelare. Den gångna vintern var riktigt tuff, då laget kvalade sig kvar och pressen var stor på Olsson.
Det var psykiskt jobbigt. Det fanns mycket press utifrån, inifrån och från mig själv. Jag känner litegrann att jag behöver något nytt för att komma i från Sundsvall litegrann.
Hur känns det att lämna klubben i detta skede?
Det känns som ett bra läge, då klubben gör en nystart med många unga spelare. Jag tycker det är jätteintressant med Stefan Lindqvist som tränare och jag både tror och hoppas att Sundsvall kan få till någonting bra.
Vad vill du säga till fansen?
Tack för fyra fina år igen och jag hoppas att vi syns snart. För förhoppningsvis kan jag återvända till Sundsvall och göra någon säsong till i den blåa tröjan så småningom.

Fakta
Olssons tre största Sundsvallsminnen
Säsongen 1998/99: \"Hela säsongen var underbar. Vår femma, jag, Markus Sjöberg och Henrik Hammarström med Jimmie Lindström och Weine Sjöberg som backar hade ett väldigt flyt. Vi gick ända till play off 3 mot Troja/Ljungby\".
Säsongen 2003/2004: \"Hela Superallsvenskan kändes som ett långt segertåg, då vi gick från klarhet till klarhet. Vi hade ett härligt flyt, även om vi åkte ut mot Växjö i play off\".
Derbyt mot Timrå 31 januari 1999: \"Vi åkte till Timrå och vann med 62 inför över 5 000 personer. Det var en fantastisk match\".

Mer läsning

Annons