Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson skjuter upp säsongspremiären

Christian Olsson får åter skjuta på sin säsongspremiär.
Foten hinner inte bli hel till tävlingen i Göteborg den 14 juni.
—  Nu handlar det bara om att vänta tills allt känns bra. Det är något bara Christian själv kan avgöra, säger managern Daniel Wessfeldt till Aftonbladet.

Annons
Det var i OS-finalens första hopp som Christian Olsson förstörde högerfoten. Efter månader av ovisshet och ständiga bakslag blev det operation i början av mars. Rehabiliteringen började bra och Olsson skulle göra årsdebut i Oregon den 5 juni. Men den tävlingen ställdes snabbt in och i helgen kom beskedet att Olsson inte heller kan tävla i Göteborg den 14 juni.
Förbundskapten Thomas Engdahl har också gjort klart att han inte vill äventyra stjärnornas hälsa i Europacupen i Gävle 18-19 juni, vilket med all sannolikhet innebär att trestegssuveränen inte heller finns med där.
 Jag behöver inte stressa. Jag vill känna mig lugn och trygg när jag ställer mig på ansatsbanan igen, jag vill inte oroa mig för att det ska smälla till i foten, sade Olsson till TT tidigare i maj.

Finns inget fel
Olsson har gjort allt för att påskynda läkningsprocessen, han har till exempel ätit piller med skal från snäckor och skaldjur. Allt för att brosket i foten ska hårdna snabbare. Men trots det så finns smärtan i foten kvar när Christian drar på sig spikskorna och testar gränserna för vad högerfoten klarar av.
 Han har blivit undersökt på nytt, men det har inte gått att upptäcka något fel med foten, säger managern Daniel Wessfeldt till Aftonbladet.
 Jag har gjort några test, men det går inte. Jag får fortfarande hoppa i joggningsskor, sade Olsson till TT tidigare i veckan.

Vilar hela juni?
Allt talar för att Olsson nu vilar hela juni månad och sedan försöka hitta formen under den månad som då återstår innan VM i Helsingfors. När TT träffade Olsson tidigare i veckan trodde han att han skulle åka till VM, även om årsdebuten skulle dröja till långt in i juli.
 Kan jag göra en bit över 17 meter någon vecka före VM så åker jag nog, sade Olsson, vars stora mål för säsongen är att försvara sin VM-titel.
Men dagarna att hitta VM-formen blir bara färre och färre.

Mer läsning

Annons