Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordentlig och oväntad smäll

/
  • Jesper Samuelsson har gjort sitt första mål i Timråtröjan och gratuleras av Erik Andersson, Magnus Pääjärvi-Svensson och Anton Lander.
  • Dennis Persson har dundrat in segermålet. Anton Axelsson firar.
  • Linköpings Fredrik Emwall har kraschat framför Johan Backlund i Timråmålet. Thomas Skogs tittar på.
  • Timråtränaren Challe Berglund var mycket nöjd efter segern mot Linköping.
  • Jesper Samuelsson gjorde 2–1 till Timrå. Framspelningen var galant och den stod supertalangen Magnus Pääjärvi-Svensson för.
  • Oscar Sundh, en av Timrås tandlösa hjältar.

Dagen inleddes med att både Mikko Lehtonen och Kimmo Lotvonen drabbades av ryggskott på värmningen (!). Den slutade med Dennis Perssons skott som sänkte Linköping på bortaplan. Utan fem tongivande pjäser ställde Timrå ändå till med en ordentlig smäll när obesegrade tabellettan besegrades med 5–4.

Annons
- Helt otroligt att vi vann med tanke på förutsättningarna. Det var nog ingen annan som trodde att vi skulle få med oss tre poäng härifrån, jublar segerskytten Dennis Persson.
Innan lördagens match hade 20-åringen aldrig gjort något mål i elitserien.
Men han valde exakt rätt tillfälle att slå till.
Ett i tredje perioden utspelat och extremt defensivt Timrå hade precis kvitterat till 44 genom Mika Pyörälä i spel fem mot tre.
Bara dryga minuten senare, efter 13.30 minuter och i spel fem mot fyra, hittade Persson en lucka till höger om hemmamålvakten Daniel Henriksson.
Oscar Sundh hämtade pucken åt mig och nu ligger den i bakfickan. Det blir nog till att rama in den hemma, ler Dennis.
Backtalangen hade svårt att platsa i Djurgården och lånades ut till Nyköping, innan Timrå värvade honom. Men i de tre första omgångarna hade Persson svårt att övertyga.
Det här var min klart bästa insats hittills och extra skönt att få avgöra så klart, säger han.
Gott om hjältar
Hjältarna var många. En av dem var Johan Backlund, som svarade för ett gäng räddningar av hög klass när Linköping forcerade vilt i slutet av andra och i tredje perioden.
Det finns inga ord för att beskriva grabbarnas enorma arbetsinsats. Jag är grymt imponerad och stolt över alla. Att vända 34 till 54 i sista perioden mot det här motståndet är fantastiskt bra gjort, berömmer tränaren Charles Berglund.
Inte bara för att Timrå fått stryk de sex senaste matcherna i Cloetta Center utan framför allt för att man saknade inte mindre än fem av de mest tongivande spelarna.
Timo Pärssinen och Pär Styfs skador var kända sedan innan. Dessutom har Jonathan Hedström problem med sina ljumskar och båda backstjärnorna Mikko Lehtonen och Kimmo Lotvonen drabbades av ryggskott på morgonens värmning.
I stället fick centrarna Tom Wandell och Erik Andersson agera backar. Och juniorerna Sean-Michel Sunnqvist, Christoffer Holmström Coox och Sebastian Hård af Segerstad kallas in i sista stund som extraspelare.
"Vi gav aldrig upp"
Jag har aldrig varit med om något liknande. Det fanns verkligen ingenting som talade för oss innan, men vi gav verkligen aldrig upp. Sedan är det väl antagligen så att Linköping blev lite bekväma när de såg vår laguppställning. Vi försökte att dra ned på tempot och spela smart, menar Berglund.
Challe hoppas få tillbaka Lehtonen och Lotvonen till nästa match, liksom Styf och Pärssinen.
Givetvis är det alltid oroande med skador. Hedström känns mest oviss eftersom det är ljumskarna som krånglar. Men jag hoppas vi kan få ett svar när han är tillbaka så fort som möjligt.
Fast det går tydligen att bjuda på stjärnsmällar ändå. Fråga bara Linköping.

Mer läsning

Annons