Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordkrig efter Timrås tunga förlust

/

Hett värre på sen. Och lika hett efter matchen. I omklädningsrummet fortsatte Linköpings Sami Torkki att ösa galla över Timrå – och stjärnan Kent Manderville. – De spelar fult. Och Manderville är ingen bra spelare, säger han.

Annons
Ni kanske kommer ihåg scenariot.
Slutspel 2003 och rena hatstämningen mellan Linköping och Timrå.
I huvudrollerna då: En LHC-målvakt, en finländare och en Kent Manderville.
I går var det samma visa igen.
Men nu var målvakten lugne Jonas Fransson i stället för hetsporren Fredrik Norrena.
Och finländaren Sami Torkki.
Ah, det där är inte så mycket att snacka om. Det är saker som har hänt, konstaterar Kent Manderville.
I går var det framför allt två situationer som fick Linköpingsspelarna att rasa mot Manderville och Timråpubliken att göra detsamma mot de blåvita bortaspelarna.
* Efter nio minuter i tredje. Kent Manderville öser på mot mål och träffar LHC-keepern Jonas Fransson på benskydden med klubban. Fransson blir vansinnig och hotar att dänga målvaktsklubban i huvudet på Manderville.
* 16.49 i tredje. Kent Manderville åker in över blå och ruffar med Sami Torkki. Finländaren svarar med att crosschecka Manderville mot hjälmen både en och två gånger.
Både Timrås Robert Carlsson och Linköpings Magnus Johansson blev också inblandade i smågurgel i samband med de båda incidenterna.
Efter matchen såg Linköpingsmålvakten Fredrik Norrena, i går bänkad till förmån för Fransson, till att hojta ytterligare okvädesord mot Kent Manderville.
Och medan Manderville tonade ner incidenterna valde Linköping att fortsätta ordkriget.
Det finns ett par spelare i Timrå jag verkligen inte gillar. Den där Manderville slog på vår målvakt, och hela laget spelade fult. Jag spelar också fult, men jag gillar inte när motståndarna är på vår målvakt, säger Sami Torkki.
Linköpings hårdföre forward fortsätter:
Manderville blev jag riktigt förbannad på. Jag tror han är en sån spelare som alltid kör med fula tag. Men jag har aldrig sett honom förut när vi har mött dem, så han kan inte vara någon särskilt bra spelare, säger Torkki.
På presskonferensen efter matchen konstaterade Linköpingscoachen Roger Melin att Manderville gör det bra som hetsar upp motståndarna.
Sa han det? Ja, jag kan ju i alla fall säga att jag hellre är på isen än sitter i utvisningsbåset. Jag försökte att inte bli utvisad, men de tog både mig och deras spelare, suckar Kent Manderville.
Den 6 februari, bara fem matcher före slutspelet, möts lagen igen.
Räkna med heta känslor då också.
Och nya ordkrig på isen.

Mer läsning

Annons