Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örgryte och Malmö delade på poängen

1—1 och delad poäng när Örgryte tog emot Malmö FF på lördagen.
Ett resultat som de båda lagen ska vara såväl nöjda som missnöjda med.

Annons
Båda lagen är och har varit skade- och sjukdomsdrabbade. Öis var svårt brandskattat i försvaret och tvingades ställa upp med en helt nykomponerad backlinje. Malmö började med en ordinarie backlinje, bortsett från Patrik Andersson men hans frånvaro har ju Malmö dessvärre tvingats vänja sig vid under säsongen.
Ändå var det Malmös försvar som hade störst problem åtminstone en bra bit in i andra halvlek. Örgrytes flyfotade anfall där framför allt Ailton Almeida var på spelhumör ställde till med stora problem för Malmö. Almeida skojade stundtals friskt med skåningarnas mittförsvar och överglänste klart sina mer namnkunniga brasilianska landsmän Paulinho i Öis och Afonso i Malmö.

Sviker rejält
 I 55 minuter sviker vi rätt så rejält, tycker Tom Prahl, Malmös tränare.
 Det är många som spelar klart under sin standard.
Redan i femte minuten var Ailton nära att överlista Mattias Asper när han drog till på uppstuds. Hårt men rakt på Asper. I mitten av halvleken lekte han bort Peter Abelsson en bit till vänster i straffområdet med en lyftning över dennes huvud. Skottet blev dock misslyckat. Två minuter senare skarvade Tuomas Uusimäki en nick i ribban och en stund senare var det dags för Ailton att snurra igen. Inlägget gick till Magnus Källander vars skott täcktes av Olof Persson. Bollen gick ut till Uusimäki som sköt tungt men tätt över.
Malmö då? Nja, spelet stämde inte alls i första halvleken. Egentligen var det ingen av lagdelarna som fungerade särskilt bra. Ändå var det ytterst nära att bortalaget tog ledningen när Dick Last tappade ett skott från Glenn Holgersson rakt ut till en framstörtande Afonso. Last hann dock avvärja till en resultatlös hörna.
Öis tränare Zoran Lukic håller med Tom Prahl om att Öis var det bättre laget i över halva matchen.
 Första 55 minuterna är bra. Då spelar vi aggressivt och orkar löpa, analyserar Lukic.

Blev trötta
Därför var det också såväl logiskt som rättvist att hemmalaget tog ledningen i inledningen av andra halvan. Paulinho lyfte en boll över Peter Abelssons huvud till Ailton som fri med Asper gjorde 10 med en iskall lobb.
 Men efter 10 blev vi trötta och orkade inte spela så högt. Vi tappade energi och aggressivitet, tycker Zoran Lukic.
Malmö som gjort en del byten tog över mer och mer och nu var det Dick Last som räddade hemmalaget. Först en fotparad när Yksel Osmanovski kom fri och sedan en riktig svettig enhandsräddning strax under ribban på en knallhård Afonsonick. Malmö trummade på och i 79:e minuten var det mycket nära straff när Afonson föll i kamp med Marcus Dahlin.
 Klart att det är straff, tycker Tom Prahl som blev uppvisad på läktaren efter att ha lämnat sitt område för att fråga linjedomaren vad han tyckte.
 Hade vi fått straff och gjort mål hade vi vunnit matchen, hävdar han.
Till slut fick bortalaget utdelning när Yksel Osmanovski i 88:e minuten fick läge från cirka 15 meter och kunde slå in kvitteringen till höger om Last.
I Örgryte gjorde Paulinho sin sista match, utan att direkt glänsa. På måndag är han spelklar för Hammarby som samma dag möter Häcken. Han kan således representera två klubbar i samma allsvenska omgång.

Mer läsning

Annons