Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örgryte vann sexpoängsmatchen i Södertälje

Ett mål, två varningar, tre poäng. Efter fyra matcher utan vinst vann Örgryte sexpoängsmatchen borta mot Assyriska med 1—0. En match som förmodligen var allsvenskans sämsta hittills i år.

Annons
Nästjumbon Assyriska mot kvalplatsinnehavaren Örgryte söndagens match på Bårsta IP var en sexpoängsmatch mellan två lag som stött på varandra fem gånger inom loppet av ett år.
Inför matchen stod det 22 i segrar.
Efter matchen 32 till Öis.
Mittbacksveteranen Johan Anegrund skallade omarkerad in matchens enda mål på en hörna sju minuter före slutsignalen.
Därmed tog också göteborgarna viktiga steg bort från Assyriska nedanför strecket.
Matchen på Bårsta IP var 92 minuter mjölksyrefotboll och underhållningsvärdet var av division två-klass för att vara snäll.

Lukic tacksam
 Det är första gången i år som vi spelar lite sämre men som vi lyckas vinna en match, sade Öis-coachen Zoran Lukic belåtet efter matchen och medgav att matchen inte var någon sevärd tillställning.
 Vi såg stundtals rädda ut när vi närmade oss Assyriskas mål, fortsatte han.
Första halvlekens hetaste chanser hade Öis. I den 13:e minuten gled Ailton Almeida igenom ett passivt hemmaförsvar. Ensam med Erland Hellström petade brassen bollen decimetern utanför ena stolpen. Tio minuter senare var det Boyd Mwilas tur att oroa. Den här gången tv-räddade Assyriskas målvakt skottet som avlossades från 25 meter.
Assyriska då? Bästa chansen hade Stefan Batan som från sin vänsterkant bröt in och sköt tätt utanför tio minuter före paus. Det var också den enda chansen.

Ingen spelidé
I den andra halvleken hade Kabba Samura hemmalagets vassaste möjlighet när han slet sig fri mot Dick Last. Men Last fick ut ett ben och räddade enkelt. Sedan visade Assyriska varför de ligger där de ligger.
Spelet gick i sidled, upp i luften och sedan i sidled igen.
 Jag tycker att vi förtjänade att vinna den här matchen. Men återigen lyckas vi inte fullt ut. Såna här matcher är jobbiga att förlora men än känner jag ingen kamp mot klockan, sade Assyriskas tränare José Morais och suckade djupt.
Saknade av en målskytt i Södertälje-laget är total och när sedan kreative Ibrahim Atiku var avstängd fanns inga offensiva lösningar.
Anfallsstjärnan Andreas Haddad har i dagarna valt att gå sin egen väg efter att ha blivit bänkad i samband med hemmamatchen mot Häcken. Anfallaren befinner sig just nu i Skottland, där han tränar med Aberdeen.
För att Assyriska ska hålla sig kvar i den högsta serien behövs ingen Haddad. Det krävs minst en ny forward som k a n göra mål.
Och det fort.

Mer läsning

Annons