Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens O-ringen: Gjorde comeback på grund av barnbarnet

/

Annons

Dagens orienterare

1969 gjorde hon debut i O-ringen och blev tävlingen trogen i strax över 20 år. Sedan blev det ett 17 år långt uppehåll för Ann-Britt Bengtsson till sommaren 2012. Varför undrar ni?

– Det var mitt barnbarn som började orientera och då hängde jag på. Han är 13 år nu, säger Ann-Britt och fortsätter.

– Jag var med honom i Halland 2012 och tyckte det var så kul att jag kände att jag behövde börja igen.

Ann-Britt Bengtsson är, minst sagt, en av de mest rutinerade O-ringenlöparna. Hennes målsättning är att springa alla etapper så länge hennes knän inte säger emot.

– Stämningen är fantastisk och sedan är det himla roligt när det är bra orientering, när det inte bara är stiglöpningar. Tuff orientering är kul.

Planerar du att fortsätta med O-ringen?

– Jajamen. Jag har inget barnbarn som springer nu i år utan nu är jag med maken och sonen här.

Dagens prestation #1

Klass-seger för Sundsvalls Oks Johan Nordin i H17-20K med över två minuter på den andra etappen och Johan är med i toppen (2a totalt) efter andra dagen. Det luktar pallplats för honom om han håller i efter tisdagens vilodag

Dagens prestation #2

Marie Gustavsson, Sundsvalls OK vann andra etappen med nästan 2.5 minut och har greppet om D55K. Med tre etapper kvar så tror vi hon blir svårslagen.

Dagens hiss

Per Forsberg. Han debuterade som speaker i O-ringen 1994. Sedan dess har han kommenterat varenda O-ringen. Har en otrolig känsla och är ett proffs ändå ut i fingertopparna.

Dagens diss

Kycklingburgaren. Njae, det var ingen hit. Seg och alldeles för stor i förhållande till brödet. Tumme ner.

Dagens citat

"Zzzzzzzzzzzz"

Killen på en av bussarna till etapp två. Verkade som att han inte sov särskilt bra. Underhöll en hel buss med sitt snarkande.

Dagens chock

Under dag ett var det den enorma kön till wokståndet, dag två chockades jag av den monsterlånga kön till bussarna som tar deltagarna till etapperna. Alla hade tydligen bestämt sig att åka samtidigt. Men alla verkade ha kommit fram. Tur det.

Mer läsning

Annons