Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens O-ringen: "Nu är det annorlunda"

/

Ingrid Wiklander Nylander är mest sannolikt en av få som varit med på alla O-ringen i Borås. Hon gjorde sin debut 1968 i Borås, vann D35 på samma plats 1986 och är nu här för att tävla i D65 kort.
– Jag vann alla etapperna och det sammanlagda. Sedan har jag inte varit nära att placera mig högt upp, minns Ingrid om segern 1986.

Annons

Att O-ringen förändrats och utvecklats råder det ingen tvekan om. Ingrid Wiklander Nylander kommer ihåg hur det såg ut för 47 år sedan.

– Då var det jättestort tyckte vi, då var det runt 3000 personer. Nu är det helt annorlunda, det är mer runt omkring och mycket mer folk, förklarar hon och berättar om det starkaste minnet från Borås.

– Det regnade varje dag när vi skulle göra mat kommer jag ihåg. Det här är Sveriges mest regnrikaste plats och det fick vi erfara. Det är mitt starkaste minne av Borås, säger hon och skrattar.

Kommer du tävla alla dagar här?

– Ja, det måste man ju göra, säger Ingrid och ler.

Dagens prestation #1

Charlotte Vikström springer D45K och som hon springer. Seger med nästan halvminuten gör att hon skaffat sig en kanonstart på årets 5 dagars. Insatsen blir inte direkt sämre av att det är hela 189 löpare anmälda i klassen.

Dagens prestation #2

Maja-Lisa Bergström, Selånger SK, springer D80 och knep en fin fin andraplats på första etappen. En tuff terräng gjorde det inte lätt för deltagarna och bara att genomföra etappen är starkt. Respekt!

Dagens hiss

Människorna! Oj, vad mycket härliga människor O-ringen bjuder på. Unga som gamla, rutinerade som nybörjare. Redan efter två dagar, invigningen och etapp ett, känner man vad stor orienteringsfamiljen är. Alla hjälper alla, oavsett vad det rör sig om.

Dagens diss

Vädret. Nej, denna sommar tar sig aldrig riktigt. Under dag ett bjöds vi här i Borås på 15-16 grader, moln och en plågsam vind. Tråkigt, men samtidigt kanske lite skönare väder för de tävlande än om det hade varit tryckande sol. Personligen föredrar man dock det sistnämnda.

Dagens citat

"Det här är Sveriges mest regnrikaste plats. Det har bara regnat när jag varit här tidigare. Nu säger de att vi kommer klara oss, men jag vet inte..."

Ingrid Wiklander Nylander, Sundsvalls OK, är skeptisk till Borås-vädret.

Dagens chock

Matkön till wokståndet. Nog visste jag att wok är populärt, men så här omtyckt?! Kön ringlade sig lång, lång, lång på området.

Se också:

TV: O-ringens palats – hit går de smärtande deltagarna

Lokala resultat från O-ringen

Mer läsning

Annons