Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens O-ringen: Oscar tog fel karta

/

Annons

Dagens orienterare

O-ringenveckan är över och när den nu ska summeras kan Sundsvalls OK:s 18-åring Oscar Sundlöf ha gjort en av tävlingens största, och roligaste, missar – åtminstone sett ur åskådarperspektivet.

– Det var vid andra eller tredje etappen och jag var lite sen till start efter strul med bussarna på morgonen, säger han.

Oscar Sundlöf hann precis till start, rafsade åt sig kontrolldefinition och karta och sprang iväg. Vid den fjärde kontrollen, efter cirka en kilometers löpning, upptäckte han att något var väldigt fel.

– Först vid fjärde kontrollen kollade jag kontrolldefinitionen och tänkte "fan, det här är ju inte min kontroll". Då vecklade jag ut kartan och såg att det stod H18 på kartan i stället för H18 elit två.

Men skam den som ger sig.

– Då hade jag det tuffa beslutet att skita i det eller börja om. Men jag har aldrig brutit och vill inte börja med det heller. Så jag gick tillbaka, hämtade rätt karta och traskade iväg.

Resultatet blev kanske inget vidare. Men Oscar Sundlöf, som gjorde sitt sjätte O-ringen, var nöjd ändå.

– Det var oklart om jag kunde springa O-ringen på grund av ett ledband i foten, så jag är jätteglad att jag kunde springa.

Dagens prestation #1

Maja Lisa Bergström, Selånger vann ju D80 efter att ha hållit undan på sista etappen. Snygg avslutning för Maja Lisa och vi lyfter på hatten.

Dagens prestation #2

Thomas Johansson, Sundsvalls OK var snabbast på den avslutande jakten och det gav en tredjeplats i totalen i klassen H50K. En fin vecka för Thomas.

Dagens hiss

Sympatiske William Lind, Malungs OK Skogsmårdarna, som tog hem totalsegern i herrarnas elitklass. Hiss också till "orienteringsfamiljen". Jag har inte träffat en enda otrevlig människa på hela veckan.

Dagens diss

Det får ju helt enkelt bli att O-ringen är över. Efter en fantastisk folkfest dräneras Borås på tusentals orienterare och återgår till vardagen.

Dagens citat

"Inte ens om jag skulle få en biljett till fotbolls-VM om det gick samtidigt". Per-Erik "Peken" Rönnestrand, tidigare förbundskapten för längdskidlandslaget, har gjort 41 raka O-ringen. Nästan inget kan få honom att stå över.

Dagens glädjevrål

Efter fem tuffa etapper under veckan gick en utländsk orienterare i mål och fullständigt skrek ut sin lycka. Han gick ner på knä, gjorde korstecknet över bröstet och riktade sedan händerna mot himlen. Ett vackert ögonblick.

Mer läsning

Annons