Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtid slog dåtid

/

Tre svenska lag tog hem samtliga pallplatser i damstafetten under Tiomila.
Sundsvalls OK:s jubileums lag gjorde även de ett lyckat lopp - men fick se sig besegrade av klubbens framtidslag.
– Vi sprang om dem på sista sträckan, det kändes lite skönt, säger lagledaren Anna Nordin.

Annons

När damstafetten avgjordes under lördagen blev det en kamp in i det sista mellan Domnarvet och Järla. Avgörandet kom först på den tolfte kontrollen där Domnarvets Emma Johansson kunde dra ifrån. Järla slutade på en andraplats och Stora Tuna på tredjeplatsen.

– Det har varit mycket finskt och norskt i täten, så det är jättekul att vi hävdar oss. Nu hoppas jag att det går lika bra för herrarna, säger jubileumslagets coach Stefan Rex.

Även hans jubileumslag med Annika Zell, Karin Hellman (nu Spjut), Annika Andersson (nu Appelqvist), Katarina Allberg (nu Smith) och Karin Noborn som 20 år efter att de stod som segrare gjorde comeback klarade sig fint och slutade på 104:e plats.

– Alla var jättenöjda. De var där för att njuta av stunden, säger Rex.

Bäst gick det för Karin Spjut som sprang den långa sträckan på dryga milen.

– Hon gjorde ett jättelopp och tappade bara fem minuter mot landslagstjejerna.

SOK:s framtidshopp med Hanna Hugosson, Hedwig Almqvist-Haas, Johanna Sjölund, Johanna Bergman och Annika Carlberg slutade på 92:a plats.

– Det blev en fajt mellan oss till slut. Vi gick inte så bra mot slutet så de gick ut före på sista sträckan, men vi sprang om dem, det kändes lite skönt Det var hemskt kul att det blev lite spänning, säger Nordin.

Sundsvalls lag två slutade på 239:e plats. På ungdomssidan slutade lag ett på 55:e plats och lag två på 165 plats. Under natten mellan lördag och söndag springer herrarna sitt lopp.

Mer läsning

Annons