Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora Tuna dominerar på SM-veckan

/
  • Tove Alexandersson och Emil Svensk var med och vann sprintstafetten för Stora Tuna på måndagen – och de båda segrade även i tisdagens individuella sprint.

På måndagen tog Stora Tuna hem SM-guldet i sprintstafetten.
Dagen efter var det dags för individuell orientering – och då vann Tove Alexandersson och Emil Svensk igen.

Annons

På måndagen gjorde orienteringssporten premiär på SM-veckan med att köra den för SM-sammanhang nya grenen sprintstafett.

Efter en minst sagt imponerande förstasträcka av blott 14-åriga Tilda Östberg tog Borlängeklubben Stora Tuna hem SM-guldet.

Dagen efter var det dags för individuell sprint. Här började Emil Svensk med att ta sitt första individuella SM-guld på seniornivå i H21.

– Jag har gjort några småmisstag längs vägen, men på det stora hela var det ett mycket bra lopp. Jag bestämde mig för att inte gå absolut max från start för att ha krafter i klättringen. Och det vågar jag göra nu, när jag litar på min egen fart. Och på ett par ställen tog jag kartstopp för att verkligen läsa in bästa vägvalet, säger Emil Svensk till orienteringsförbundets hemsida.

Emil Svensk, nio sekunder före tvåan Mårten Boström, Lidingö, och tio före regerande sprintmästaren Gustav Bergman, OK Ravinen, besegrade därmed den trio som är uttagen till VM i Skottland. Själv är Stora Tuna-löparen bara reserv till det mästerskapet.

För Tove Alexandersson, Stora Tuna, blev resan till SM-guldet i sprint i det närmaste en ren formalitet. På banans första tredjedel skaffade hon sig en ledning på en halvminut – och i mål var hon en och en halv minut före tvåan.

– Jag blev lite överraskad av upplägget, jag trodde att det skulle vara mer löpning nere i stan. Det var svårare tekniskt än vad jag trodde. En mycket bra och rolig bana, säger Tove Alexandersson, som är självskriven i det svenska VM-laget.

Mer läsning

Annons