Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styrkebesked inför SM för Sundsvalls OK

/
  • I helgen arrangerades orienterings DM i Härnösand med flera framgångar för Sundsvall.

Anders Axling och Charlotte Hugosson, Sundsvalls OK, skördade fina framgångar när de tog dubbla DM-guld i Härnösand i helgen. Därmed fick de ett styrkebesked inför SM i Stockholm i september.

Annons

– Genom att jag ny i distriktet var det här extra kul. I Södertälje där jag bott förut har jag inte tagit några DM-medaljer tidigare på seniorsidan, säger Anders Axling.

Vid lördagens distans sprang han i mål som fyra i tävlingen, men genom att han blev bäst placerad av orienterarna från Medelpad tog han hem DM-guldet i H21-klassen. Likadant blev det i stafetten där blev det också ett guld.

– Jag hade få misstag och klarade kontrollerna bra i går. I dag började jag lugnt för att hitta flytet och sedan rullade det på för mig, säger Axling.

Hennes stora mål just nu är mot långa distansen vid SM i mitten av september. Hanna Hugosson, Sundsvalls OK, fick en bra förberedelse inför dessa tävlingar med dubbla DM-medaljer i Härnösand i D21-klassen.

– Det var en jättekul bana. Från början hade jag ett bra flyt och sen började jag att tveka litegrann men genomförde det bra ändå så därför är jag nöjd med gårdagen, säger Hanna Hugosson om den långa distansen i lördags.

Under söndagen tävlade hon tillsammans med klubbkamraten Pia Lindholm där de sprang två sträckor vardera.

– Jag var riktigt taggad på att få springa stafetten, särskilt med två sträckor. Jag var riktigt trött efter första varvet och visste inte om jag skulle orka men det gick ju vägen tillslut, säger Hugosson.

Charlotte Wikström, Sundsvalls OK 5, sprang ifrån Pia Lindholm och skapade en lucka, men Hugosson täppte till den luckan och lyckades komma först över mållinjen. Därmed infriade även Hugosson sin målsättning inför helgen att genomföra tävlingen så bra som möjligt och ha så roligt som möjligt.

– Jag kände mig säker i orienteringen och det gjorde att jag lyckades hämta ikapp, säger hon.

Tidigare under sommaren har hon tagit ett Ungdoms EM-brons därför var det lite kontraster för henne att springa DM.

– Men det är kul båda två. Min insats här har varit bra men sedan är det lite skillnad att springa dessa tävlingar än stor tävling med allt runt omkring och så, säger Hugosson.

Mer läsning

Annons