Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersundstrav

Annons
Östersundstravets körde sin tredje annorlunda travdag under sommaren då man avverkade årets extremdag. Inte heller denna gång var ägare/tränare eller spelare med på noterna så det är nog dags nu att börja tänka på det generella ansvar som arrangörerna har runt landet, nämligen att skapa intresse för travsporten!
Robert Bergh lotsade norske Match Coin på bästa sätt till överlägsen seger. Ett tredje spår i första kurvan bekymrade inte. Robert kunde senare gå med i rygg på attackerande Freedom Beach på långsidan för att över upploppet avgöra mycket lätt.
En fin häst sade Robert. Han har samma ägare som Nina Hornline och troligen så följer han med hem till mig redan ikväll.
Med 31.000 kr insprungna travade Match Coin 1,14,6/1609auto så där finns det utveckling.
I ett utslagningslopp över 1140 meter spetsade Ulf Eriksson hela vägen i ett av försöken med Pax Hunter. I kraft av innerspåret kunde Ulf med hjälp av solfjäderseffekten hålla de övriga utanför sig in i kurvan.
Kurvan räddade oss men sedan var det lugnt och jag behövde aldrig rycka tussarna sade Ulf.
I finalen kunde Ulf avvakta bakom Miss Bellami fram till sista kurvan. När Ulf angrep avgjorde Pax Hunter mycket lätt och det gav totalt 35.000 kr.
Han var ännu bättre i finalen och det är tacksamt att köra bra hästar två gånger samma dag. Då hinner man lära känna dem ordentligt.
En tredje dagsseger tog Ulf bakom Pave Eldmina som avgjorde enkelt via tredje spår sista halvvarvet.
Robert Berghs nyförvärv Ulla Blågul var nära att ta spetsen i Pax Hunters försök men då det inte lyckades backade Robert ner i andra par och därifrån avslutade hon fullt godkänt. I finalen blev det dock startgalopp.
Det andra försöket vanns av Miss Bellami som pressade ledande March of Dimes hela varvet och kunde kämpa ner denne den sista biten.

Mer läsning

Annons