Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Otto Wallin fortfarande obesegrad efter historisk kväll

/

Obesegrade Otto fortsätter att imponera.
På svensk mark tog han sin 13:e raka seger som proffs.
– Jag ville sätta press och vara aggressiv, säger han efter att ha malt ned den tidigare ryske mästaren Vladimir Goncharov.

Annons

Sundsvallsboxaren möter svårare och svårare motstånd som proffs. Och i Goncharov fick han sin tuffaste match hittills – men när de sex ronderna var avklarade var det inget snack.

Otto Wallin stod som ohotad segrare.

– Det gick bra, jag följde planen. Och det var bra att få gå sex ronder. Nu är det bara att fortsätta, säger han direkt efter matchen.

Hyllad av en busslast supportrar hemifrån drömmer han nu om en proffsmatch på hemmaplan.

– Jag hoppas det.

Matchen mot ryssen Vladimir Goncharov startade i ganska makligt tempo för att successivt bli mer intensiv. Och det var Otto Wallin som stod aggressiviteten och anfallslusten. Även om det stundtals var ett kramkalas.

– Jag kom för nära honom, jag ville ha honom ifrån mig mer och plocka isär honom, säger Wallin som ändå var hyfsat nöjd med taktiken – och tekniken.

– Det är en tuff kille och jag visste att jag skulle få jobba rejält. Jag fick hålla mig till min jabb och mina raka slag.

Wallin stod till slut som ohotad vinnare och vänder nu hem till Sundsvall för en veckas vila.

Sedan vänder han tillbaka till Köpenhamn för mer träning.

– När nästa match blir? Det får ni fråga min manager om.

Men en sak är säker.

Otto Wallin vill boxas hemma i Sundsvall en vacker dag.

Dryga timmen efter Wallins seger var det dags för den första boxningsmatchen över tolv ronder i Sverige sedan 1968.

Erik Skoglund gick tiden ut för att försvara IBF:s interkontinentalbälte i lätt tungvikt mot ukrainaren Oleksandr Tjerviak – men poängsegern var solklar.

Svensken, som gick sin första match för året efter att ha rehabiliterat ett diskbråck, jobbade konsekvent med sin vänsterjabb och höll ukrainaren – som kom till fajten med 15 segrar på 20 matcher – i från sig.

Skoglund vann rond efter rond inför den jublande hemmapubliken i Rosvalla, Nyköping. Han fick samtliga tre domarröster och förbättrade sitt proffsfacit till 23–0 i matcher.

Läs också: Andreas Lidéns liverapport från kvällen i Nyköping

Mer läsning

Annons