Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pa Dibba – GIF:s joker

/
  • • Pa Dibba har tidigare provspelat med GIF Sundsvall. Nu är anfallaren klar för GIF och han tänker kämpa hårt för att få speltid.

Pa Dibba imponerade under sitt provspel med GIF Sundsvall och i går skrev anfallaren på för klubben.
Nu hoppas han på spel i Superettan under hösten.
– Får jag chansen tar jag den, säger han.

Annons

Ledningen i GIF Sundsvall gillade uppenbarligen vad man såg när Pa Dibba var på plats och provtränade under juli månad. I går skrev nämligen forwarden på för GIF.

– För mig har det varit grymt att komma från division III till Superettan. Det är mycket proffsigare, säger nyförvärvet.

Pa Dibba kommer närmast från spel i division III med Brandbergen – en klubb han varit med och tagit från sjuan till division III.

– Vi har gått upp varje år sedan division VI. Nu ligger vi tvåa i serien och jag har gjort elva mål, säger Dibba, som avslutade sejouren i sin gamla klubb på bästa sätt:

– Sista matchen var i förrgår och jag gjorde två mål och fixade en straff när vi vann med 3–0, ler han.

”Farlig i varje situation”

Nu väntar större uppgifter – att försöka slå sig in i Superettan.

Forwarden har skrivit på ett kontrakt med GIF Sundsvall som sträcker sig över 3,5 år där det första halvåret är en ”try out”.

– Jag ska göra det bästa jag kan. Träna hårt, lyssna på tränarna och försöka hålla deras standard. Jag är här för att jag vill spela så när jag får chansen tar jag den, säger han.

• Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Explosiv första stegen och sedan kan jag hålla en hög fart i ganska långa sträckor. Bra teknik tror jag, och jag är farlig i varje situation.

GIF:s assisterande tränare Sören Ericson har sett forwarden i fyra U21-matcher och är imponerad.

– Han är spännande, jag tror det finns mycket att hämta där. Det skulle inte förvåna mig om han blir en joker framöver, säger Ericson.

Under sin första dag som Giffarnas spelare gjorde Dibba ett inhopp i den mållösa matchen mot Sirius i U21-serien.

Vill få publiken att le

– Vi gjorde inte mål på våra chanser, de hade inte mycket men vi var för slarviga, säger forwarden som själv skapade två bra chanser under slutskedet.

Nu ser han fram emot att slåss om en plats i Superettan – och att få debutera på Norrporten Arena där han från läktarplats följde senaste segern över Landskrona.

– Det skulle vara kul att spela inför den publiken och få dem att le, säger Giffarnas nyförvärv.

GIF Sundsvall–Sirius 0–0

Domare: Arian Chalak, Sundsvall.

Annons