Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pamela Andersson: "Välkommen till de snurriga OS-spelen i Rio"

Vår krönikör Pamela Andersson rankar de hetaste sportsnackisarna – på sitt unika sätt.

Annons

1 . IOK

Jag är fortfarande förbaskad över det fega beslut som IOK tog när man istället för att rakryggat stå fast vid att utesluta alla ryska idrottare från OS på grund av landets systematiska dopning – istället lade över ansvaret på specialförbunden. Men än är tydligen inte soppan över. Bara fem dagar innan OS startar har nu IOK:s exekutiva kommitté bestämt att vänta in skiljedomstolens Cas beslut och sedan låta tre oberoende IOK-ledamöter ta ut Rysslands trupp. Det hela är ju helt absurt. Okej, jag fattar att det är ett svårt och historiskt beslut som IOK har stått inför, men nån måtta får det ju ändå vara. Att snabbt tillsätta en trio som under tidspress ska avgöra flera idrottsmäns framtid känns bara det helt galet. Att sedan göra det samma vecka som OS börjar luktar paniklösning för att IOK ska rädda sitt eget skinn efter att stora delar av idrottsvärlden fördömt det tidigare beslutet. Som det ser ut i dag har över 100 ryska idrottare stängts av, de flesta friidrottare eftersom IAAF tydligen är det förbund som haft bäst koll, och den ryska truppen består nu av 266 idrottsmän och kvinnor. Men som sagt: det är i dag. Hur många som verkligen FÅR tävla förRyssland när OS invigs på fredag bestäms av en turk, en tysk och en Bellman. Typ. Eller i alla fall av en turkisk bågskyttebas och ordförande i den medicinska kommissionen, en tysk före detta fäktare och idrottarnas representant i IOK och så sonen till före detta IOK-bossen Samaranch. Det är nämligen de som ingår i den trio som IOK valt ut. Tja, vad säger man? Välkommen till de snurriga OS-spelen i Rio.

2. Sarah Sjöström

Det största OS-hoppet vi har och den här gången tror jag att hon pallar för trycket. Heja heja!

3. Zlatan

Tre och en halv minut. Längre tog det inte för Zlatan att presentera sig i sin nya klubb. Att han gjorde det med en slags bicycleta kändes nästan givet. Varför göra något ordinärt när man kan göra något extraordinärt? Gammalt Zlatan-ordspråk.

4. Astmasprayen

Ska springa ToppLoppet i Stockholm i september och känner mig lite, host, host, trång il uftrören. Nån som vet var norrmännen köper sprayen? Tänkte bunkra. Och söka tillstånd.

5. Tove Alexandersson

Krossade hela eliten och tog hem O-ringen för fjärde året i rad. Segermarginalen: över 15 minuter. Tove är orienteringens svar på Zlatan. Fast en ödmjuk sådan.

6. Fusket i O-ringen

Snubben som anmälde sig med två olika namn och sprang under sitt falska alias på morgonen för att lära sig var kontrollerna var och därefter tävlade under sitt rätta namn på eftermiddagen var nära att lyckas. Bara en missad målstämpling på fjärde distansen avslöjade honom. Istället för seger blev han utkastad, men jag kan inte låta bli att imponeras av hans kondition. Han var ju den enda som sprang etapperna två gånger…

7. Maria Rydqvist

Ännu en skidåkare som ångrar sitt beslut att sluta ­– och tur är väl det. Varför lägga av när resultaten äntligen börjat komma? Rydqvist, som blev fyra på 10 km fritt i Falu-VM, har tänkt om och satsar nu på Lahtis 2017. ”Det kändes inte rätt. Jag kände mig vedmodig och ledsen. Det jag kände när jag stod på andra sidan var hur viktig skidåkningen är på alla sätt och att jag inte var klar än.” Bra val.

Mer läsning

Annons