Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paris borgmästare kritiserar Coe och Blair

Annons
Paris borgmästare Bertrand Delanoe har svårt att smälta att hans stad missade OS, så svårt att han nu går till attack mot brittiske premiärministern Tony Blair och Sebastien Coe, högste ansvarig för Londons OS-kandidatur.
 Jag säger inte att de var nära gränsen, de gick rakt över den. Segern avgjordes på något helt annat än olympisk anda, säger Delanoe som hävdar att London fuskat sig till att få OS 2012.
Bakom kritiken finns bland annat det faktum att Tony Blair personligen träffade flera ledamöter för Internationella olympiska kommittén (IOK) inför omröstningen i Singapore.
Men Delanoes uttalanden får nu hårt motstånd från båda sidan av kanalerna. I London säger en talesman för Tony Blair att Londons kandidatur var "korrekt" och i Paris kallas Delanoe "en dålig förlorare" av Paris oppositionsledare Claude Goasguen.
 När du anklagar någon så måste du kunna bevisa det. Jag förväntade mig att borgmästaren kunde undvika sådana här anklagelser mot en stad som dessutom nyligen har drabbats av terror, säger Claude Goasguen.

Mer läsning

Annons