Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petrasek: Han försökte avsiktligt skada mig

Det är fortfarande oklart om han spelar i tisdagens SM-semifinal. Desto mer klar är David Petraseks åsikt om Martin Sevcs tackling mot honom. –  Han försökte ju skada mig avsiktligt när han klämmer mitt huvud mot plexiglaset.

Annons
Skakad, men under omständigheterna väl till mods. Så kunde David Petrasek sammanfatta måndagen, dagen efter den uppmärksammade tackling som Färjestadsspelaren Martin Sevc delade ut. Det var strax efter att HV 71 utökat till 7 5 i söndagens semifinalmöte som Sevc gick till attack mot Petrasek.
Tjecken tog fart och satte uppe armbågen mot Petraseks huvud.

Undersökning
Petrasek fick avbryta matchen och undersöktes på måndagen.
 Det var ju en ordentlig smäll men det känns väl ganska så okej, jag har inte haft någon huvudvärk och sov gott.
Kan du spela på tisdag?
 Jag ska göra vissa tester på tisdag, så vi får se. Jag vill inte spekulera i om det blir spel eller inte.

Är avstängd
Däremot tvekar han inte i vad han anser om Sevcs tackling och om straffet:
 Efter vad disciplinkommittén gjorde mot mig så vill jag inte kommentera deras jobb, säger Petrasek först och refererar till hans egen avstängning i slutet av januari.
Kort därefter, säger han ändå:
 Jag fick fyra matchers avstängning för vad som var en olyckshändelse. Vad ska man då inte ha när man försöker att avsiktligt skada någon?
Klart är att Sevc missar tisdagens hemmamatch i Karlstad, det mötet som också kan bli Färjestads sista match för säsongen.
Efter 7 5-vinsten i söndags så är det nu fördel HV 71 med 3 2 i matcher:
 Det skrivs mycket om att vi har två chanser på oss, men som vi ser det så har vi en chans, nu uppe i Karlstad. Vi kan inte gå in halvhjärtat utan att vi ska lägga all energi på den här matchen.

Mer läsning

Annons