Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petter Andersson tvåmålsskytt mot Landskrona

Hammarbyanfallaren Petter Andersson har haft svårt att få igång målskyttet den här säsongen. Men med sina två fullträffar mot Landskrona visade 20-åringen att han är på gång. —  Det här var bra för självförtroendet, sade han efter 4—0-segern.

Annons
Det har varit lite upp och ned med självförtroendet så här långt för Andersson från Ljusvattnets IF, utanför Skellefteå. Efter de första tio omgångarna i årets allsvenska hade han ännu inte gjort något mål.
 Jag gick och grämde mig över det, men när jag väl gjorde första målet kändes det mycket bättre, sade Andersson.
Det var mot Halmstad i den elfte omgången som den första fullträffen kom. På söndagen stod han för hälften av målen när Landskrona besegrades med 40 hemma på Söderstadion.
 Skönt att få göra mål. Det är ju det man ska göra som forward. Självförtroendet höjs ett snäpp och nu vet jag att jag kan göra mål, sade Andersson.
I den 20:e minuten höll han sig framme på ett inlägg från Petter Furuseth Olsen, och nickade in bollen bakom Jonas Sandqvist. Hans andra mål kom efter att han enkelt tagit sig förbi Gustaf Andersson i Landskronas försvar och avslutat med en vänsterpärla vid första stolpen.
 Han var väldigt passiv i den situationen, sade Andersson.
Det kunde ha blivit ett mål till. I den 65:e minuten fick han en perfekt passning av Furuseth Olsen, men Sandqvist klarade den gången.
 Det var ett ruggigt bra läge, samtidigt som han gjorde en bra fotparad.
Men det var inte bara Andersson som missade lägen. Anfallskollegan Pablo Pinones-Arce hade flera bra chanser, men lyckades inte sätta någon av dem. Strax före Anderssons 30-mål fick Pinones-Arce en gratischans, men fri med Sandqvist lättade han bollen i stolpen.
Med 30 efter första halvlek kunde Hammarby sedan bevaka ledningen i andra. I slutminuterna fastställde inhopparen Björn Runström slutresultatet till 40.
Landskronas tränare Mats Jingblad var missnöjd över lagets insats efter förra matchen mot Hammarby (03) innan serievändningen, och han hade all anledning att vara det även denna gång.
 De var klart bättre än oss i dag, men jag är besviken över att vi inte visade den vilja och aggressivitet som vi pratat om att vi skulle göra, sade Jingblad.
De få skott på mål som laget hade i första halvlek var betydligt närmare att hamna ute på Nynäsvägen än bakom Ante Covic i Hammarby-målet. Och i andra halvlek var det många Landskronaspelare som hängde med huvudena.
Desto gladare miner i Hammarby, som tog sin största seger för säsongen, trots att det varit viss turbulens inom klubben den senaste tiden.
 Det är ingen större oro i truppen. Den är till stor del skapad utifrån. Vi har haft en mycket bra vecka under uppehållet, sade Hammarbys tränare Anders Linderoth.

Mer läsning

Annons